Handbollsstjärnan flyttar hem – nästa år

En av världens främsta handbollsspelare, dansken Mikkel Hansen, återvänder till hemlandet. Men inte förrän nästa sommar ska Hansen inleda nästa kapitel i karriären, i Ålborg.

Mikkel Hansen under VM-finalen mot Sverige i januari.

Mikkel Hansen under VM-finalen mot Sverige i januari.

Foto: Petr David Josek/AP/TT

Handboll2021-02-18 13:37

33-åringen har skrivit på för tre år med Aalborg Håndbold.

"Det här är en av de största dagarna i Aalborg Håndbolls historia. Det är ett gigantiskt scoop för klubben. Vi har under en längre tid haft en uppåtgående utveckling och med den här värvningen sätter vi ribban ännu högre", säger klubbdirektören Jan Larsen till klubbens hemsida.

Hansen har flera gånger utsetts till världens bästa spelare och har varit med och tagit guld i både EM, OS och VM, senast för en månad sedan då Danmark slog Sverige i VM-finalen i Egypten.

Hansen har spelat i franska Paris Saint-Germain sedan 2012.

"Jag ser fram emot att vända tillbaka till dansk handboll. Jag har fortfarande stora ambitioner och tror att jag kan hjälpa klubben att ta ytterligare ett steg upp på den europeiska rankningen", säger Hansen.

Aalborg har tagit danskt ligaguld tre gånger de senaste fyra åren. I klubben spelar just nu svenskarna Mikael Aggefors, Felix Claar, Jonas Samuelsson och Lukas Sandell.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!