Härlig seger för Hultsfred

Hultsfreds HF var i stort behov av en seger efter en jobbig period. Och visst, vinst blev det. HHF vann hemma mot Malmö med 33-27. - En härlig seger, det behövde vi efter de senaste matcherna, säger elvamålsskytten Erik Schultz.

Hultsfreds HF reste sig och vann med 33-27 mot Malmö. Ivan Pilipovic visade vägen i första halvlek då han gjorde nio mål.

Handboll2018-02-03 14:20

Hultsfred kom till matchen med en blytung förlust mot bottenlaget Karlshamn, som vann med 35-14. Frågan var hur HHF hade hanterat den förlusten? Jodå, riktigt bra. Hultsfred inledde starkt med ett sylvasst anfallsspel. Inte minst genom Ivan Pilipovic, som var grym första 30 minuterna. Förutom åtta mål, svarade han också för flera läckra målgivande passningar.

HHF hade i princip ett par bollars marginal hela första halvleken och gick till vila med 16-14 i ryggen.

Noterbart är att Malmö hade två straffkast i första halvlek och sköt båda utanför.

HHF fick sedan en bra start efter paus och gick direkt fram till en fyramålsledning, men handboll är handboll och mycket kan hända som ni vet. Skåningarna hämtade ifatt till 20-20. Då kom ett nytt ryck av Hultsfred - och laget kunde hålla undan och vinna med 33-27. Erik Schultz var hypervass i andra och gjorde många mål. Till slut blev det elva mål för Schultz och nio för Pilipovic.

För HHF var det en ytterst viktig och skön seger.

Målskyttar: Erik Schultz 11, Ivan Pilipovic 9, Andreas Thorngren 5, Robin Löfstedt 3, Albin Nilsson 2, Christoffer Sundqvist, Lukas Örnros, Axel Henriksson.