HHF avgjorde i andra

HHF fortsätter att gå som tåget i division tre. På lördagen tog laget sin sjätte seger på sju försök, då Ljungby slogs tillbaka på hemmapla. Efter en blek första halvlek seglade HHF iväg i den andra och kunde vinna med klara 32-20 (13-11). - De orkade inte hänga med när vi drog upp tempot, analyserar tränaren Martin Lennström.

Handboll2008-11-10 07:25

Efter den svaga bortamatchen mot Hässleholm (34-34), var det tänkt att Hultsfred skulle ta revansch i hemmamötet med Ljungby. Men det kunde ha börjat bättre.
Det svaga försvarsspelet från Hässleholmsmatchen tycktes sitta kvar i benen i matchinledningen, och gästerna tilläts ta avslut ur lite väl enkla lägen. Efter drygt tolv minuter var ställningen 3-6, och HHF tog en tidig timeout.
- Alla visste vad vi behövde göra, och egentligen var vi bara inne i ringen och vände för att bli extra taggade, förklarar tränaren Martin Lennström.

HHF tog över
Och timeouten fick önskad effekt. Tim Sörensen satte sitt första mål för dagen, och när comebackande Mattias Karlsson kort därefter dunkade dit två snarlika mål i rad var HHF ikapp. Försvarsspelet såg plötsligt ut som vanligt igen, och Ljungby fick allt större problem att hitta fram till avslutningslägen. Lagen följdes visserligen åt i målprotokollet, men spelmässigt var Hultsfred det klart bättre laget. Hemmalaget fick också med sig en rättvis 13-11-ledning in i halvtidsvilan.
- Vi hade pratat innan matchen om att inte falla in i deras tempo, men istället blev det vi som fick jaga. Efter timeouten fick vi mer ordning på försvarsspelet och kunde öka tempot på kontringarna.