HHF avslutade snyggt i hemmahallen

Hultsfreds HF gjorde en snygg hemmaavslutning på handbollstvåan. Man pressade topplaget HK Farmen ända in i slutsekunderna men föll till slut med 29-30 i den näst sista omgången. – Vi hade dem på gaffel, men orkar inte riktigt, summerade HHF-tränaren Bosse Sundqvist.

Spelande tränaren Robin Löfstedt var tillbaka i Hultsfreds HF efter sin handskada och gjorde en stark match mot topplaget HK Farmen.

Spelande tränaren Robin Löfstedt var tillbaka i Hultsfreds HF efter sin handskada och gjorde en stark match mot topplaget HK Farmen.

Foto: Roelof Stroetinga

Handboll2018-03-14 22:07

Hultsfreds HF mot HK Farmen i Hagadal i går kväll – två lag som egentligen inte hade så mycket att spela för. HHF hade redan fixat nytt division två-kontrakt och gästerna från Lund säkrat en topp tre-plats.
Och visst märktes det emellanåt. Det var kanske inte fullt fokus i försvarsspelet, men publiken bjöds ändå på både underhållning och spänning när HHF spelade säsongens sista hemmamatch.

Den första halvleken var jämn och oftast skiljde det bara något mål åt ena eller andra hållet. Det var först i slutet av de första 30 minuterna som det unga och snabba gästande laget lyckades rycka ifrån. Ställning i paus 15-19.
– Farmen är ett riktigt bra lag med skolade spelare. Det var kul att se dem. I slutet av den första halvleken rann det iväg lite, till viss del beroende på många utvisningar, säger Bosse Sundqvist.
I den andra halvleken började HHF upphämtningen, men man nådde aldrig ända fram.
– Det var tajt. Vi hade verkligen chansen, men orkade inte riktigt. Vi blir trötta, slarvar lite och gör misstag som vi inte brukar göra.

Men avslutningen av matchen blev galet dramatisk. Vid ställningen 26-27 i den 50:e minuten tog HHF timeout för att samla styrkorna. Lagen fortsatte att följas åt och med 45 sekunder kvar av matchen brände HHF ett bra läge då det stod 29-30. Farmen tog timeout med 33 sekunder kvar, men Hultsfred bröt det efterföljande anfallet och tog själva timeout med 23 sekunder kvar.
Med bara sekunder kvar att spela hade man ett jätteläge att kvittera, men avslutet gick utanför.

– Under veckan har vi tränat på en variant för just sådana här tillfällen, men tyvärr gick den inte hem. Vi hade läget men gjorde ett felval, säger Bosse Sundqvist.
– Klart att man gärna hade velat ha en poäng i den här matchen. Ändå tycker jag att vi står upp bra och gör en snygg avslutning i hemmahallen. Det är riktgit bra att kunna pressa det här duktiga motståndet, menar Bosse Sundqvist.

För HHF återstår nu en match att spela. Det är borta mot seriesegraren Karlskrona på onsdag.
Noterbart från gårdagskvällen: Unge talangen Elias Andersson Landholm gjorde sina två första A-lagsmål.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!