HHF besegrade Växjö med åtta bollar

Växjö HF kom till Hagadals Sporthall i Hultsfred med åtta raka bortaförluster. Den sviten förlängdes till nio, då hemmalaget Hultsfreds HF tog en enormt viktig seger med 33-25 i kampen om att undvika nedflyttningsplats.

Andreas Grahm gör ett av sina fem mål för HHF mot Växjö. Foto: Janne Strömsten

Handboll2012-02-13 07:41

Seriens statistiskt sett sämsta hemmalag mot det statistiskt sett sämsta bortalaget. Statistik i all ära, men framför allt en enormt viktig match i kampen om att lämna bottenträsket i handbollstvåan. Och Hultsfreds HF presterade som bäst när det behövdes som mest. 33-25-segern över nästjumbon Växjö HF hemma i lördags innebär att HHF lämnar den absoluta botten. Och nu är siktet inställt på att även kravla sig över kvalstrecket. De fem avslutande omgångarna i den rekordjämna serien kommer bli enormt rafflande
- Oerhört skönt att få göra många mål och oerhört skönt att få ännu en seger. Det här var en viktig trepoängare för oss, kommenterar Hultsfreds tränare Johan Sörensen.

10 måls ledning
HHF öppnade matchen bäst och faktum är att laget aldrig, under 60 minuters spel, var i målmässigt underläge. Trots det och trots HHF:s både målmässiga och spelmässiga övertag, kändes ledningen aldrig helt säker.
Under hela den första halvleken hade Hultsfred ledningen med en ganska skön mängd mål. Och när man sedan gick från halvtidsvila 15-11 till 21-11 under den andra halvlekens första sex minuter, kändes matchen i hamn.
Men tyvärr har vi ju vant oss vid att Hultsfreds handbollsgrabbar haft evinnerligt svårt att hålla ledningar.
Sju minuter senare, och med en kvart kvar att spela, skiljde det bara fyra må, 23-19. Och då var Växjö rejält på gång. Samtidigt hade HHF, för en gång skull, haft möjlighet att köra runt på ganska många spelare. Därför kunde man återigen rycka ifrån och till slut vinna matchen. Väldigt säkert, dessutom.
- Det är en jäkla skillnad när vi kan gå runt på mycket folk. Visst hade vi stundtals ganska dåligt passningsspel och gick ner några procent i insats när vi kände att vi var lite bättre, men på det hela taget tycker jag att vi var det bättre laget, menar Johan Sörensen.