HHF bröt trenden

68 mål och 34 utvisningsminuter. Matchen mellan Hultsfred och Hässleholm innehöll det mesta. Och även om Hässleholm knappade in i den andra halvleken var HHF:s seger (36-32) aldrig hotad.

Tim Sörensen gjorde nio mål för HHF mot Hässleholm. Fem av dem kom på straff.

Tim Sörensen gjorde nio mål för HHF mot Hässleholm. Fem av dem kom på straff.

Foto:

Handboll2009-02-16 07:16


Hultsfreds HF har i många matcher den här säsongen haft problem med det offensiva spelet medan defensiven ofta har varit klockren. Lördagens match mot Hässleholm talar om något helt annat?
- Det såg mycket bättre ut framåt än i många tidigare matcher, ängsligheten i avsluten var inte lika stor. Däremot tror jag inte att det är någon som är nöjd med 32 insläppta. Men det gör ju inte så mycket när man vinner, säger HHF-tränaren Martin Lennström.

"Blåste sönder matchen"
Gästernas tränare Conny Jönsson hade sin analys klar.
- Det var två dåliga försvar, givetvis berodde det en del på alla utvisningarna.
Utvisningarna ja. Domarteamet verkade inte ha vaknat på rätt sida för när man ser antalet utvisningar, 17 stycken, kan man lätt tro att det var en riktigt ful match. Så var inte fallet.
- Domarna blåste sönder matchen, men vi fick ju träna 6-5-spel i alla fall, konstaterade Martin Lennström med ett skratt.
Matchen var helt jämn fram till ställningen 4-4. Då gjorde hemmalaget det första rycket fram till ledning med 7-4. Vid ställningen 16-12 kom nästa ryck som gav 20-13 i halvtid.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!