HHF bygger vidare – beachplan klar om några dagar

Hultsfreds HF är igång med förberedelserna inför kommande säsong i division tre. "Vi kör på det vi har och satsar på våra juniorer", säger tränaren Andreas Sundqvist.

Andreas Sundqvist leder Hultsfreds HF den kommande säsongen.

Andreas Sundqvist leder Hultsfreds HF den kommande säsongen.

Foto: Torbjörn Allvin

Handboll2020-05-26 18:00

Den senaste tiden har HHF, med Andreas Sundqvist som huvudtränare, kört den tuffa försäsongsträningen med fokus på styrka och kondition. Till nästa vecka hoppas de kunna genomföra lite roligare träning också. Då ska nämligen beachhandbollsplanen i Hultsfred stå klar.
– De har sagt att den ska vara klar i slutet på den här veckan, säger Andreas Sundqvist.

Inför förra säsongen drog sig HHF ur division två efter ett stort manfall och det var osäkert om man skulle få ihop ett seniorlag till division tre. Det fick man till slut och efter en tuff säsong vill man nu fortsätta bygga vidare.
– Vi har inga nyförvärv och inga spelare som sagt att de ska lämna, utan vi har sagt att vi kör på det vi har och satsar på våra juniorer som vi fått upp. Det är två-tre stycken av dem som ser intressanta ut, säger Sundqvist, som ännu inte har fått en assisterande tränare bredvid sig.
– Det finns några namn vi pratar med.

Jesper Rüdiger och Adam Sundqvist, som förra säsongen var med i ledarstaben, har tidigare flaggat för att de kan göra en comeback på planen. Så blir det inte, i alla fall inte för Rüdigers del.
– Jesper kommer inte att spela. Adam har inte riktigt bestämt sig än, säger HHF-tränaren.

undefined
Det blir ingen comeback för Jesper Rüdiger.

Småland-Blekinges Handbollförbund har fastställt serieindelningen inför nästa säsong. Här är lagen HHF kommer att få möta: Eksjö BK, HB 78, HK Vaggeryd, IFK Karlskrona U, IK Cyrus, KFl Karlskrona, KFUM, Kalmar HK, SK Rigel och Västerviks HF.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!