HHF tog ny seger – Ahnstedt visade vägen: "Fångar allt"

Hultsfreds HF ångar på i handbollstrean. I lördagens hemmamöte med HK Extra var det inget som kunde stoppa hemmalaget – och i synnerhet tiomålsskytten Joel Ahnstedt. "Det är tacksamt att ha en sådan linjespelare", berömmer tränaren Andreas Sundqvist efter 31–26-segern.

Glädejscener. Hultsfreds HF vann hemmamatchen mot HK Extra.

Glädejscener. Hultsfreds HF vann hemmamatchen mot HK Extra.

Foto: Haris Dreco

Handboll2022-01-15 16:26

Hultsfred satte tonen direkt i hemmamatchen mot Extra. Joel Ahnstedt gjorde lagets tre första mål och skulle också fortsätta fylla på sitt målkonto stadigt under matchen. 

Gästerna från Nyköping bjöd ändå upp till kamp och tog sig in i matchen. Men några minuter kvar av den första halvleken svarade HHF-målvakten Oliver Carlford för några viktiga räddningar. Det ska sägas att bortalagets målvakt Ali Aboudawoud också stod för några strålande parader och också blev framröstad till bästa spelare i HK Extra.

– Oliver var bra idag (läs lördag). Sen var deras målvakt också riktigt bra och ställde till det lite för oss början, när han räddade flera straffkast. Han var duktig, säger HHF-tränaren Andreas Sundqvist.

HHF:s tremålsledning (13–10) i paus var klart rättvis. Och det blev knappast sämre i den andra halvleken. Robin Löfstedt och Joel Ahnfeldt fortsatte sitt fina samarbete och var drivande när HHF kunde springa ifrån Extra.

– Jag tror nog att alla i laget kände att "det här är inga problem" när vi kom in i halvtid. Det var aldrig oroligt egentligen, menar Sundqvist, som ändå inte tyckte att man kom upp i maximal nivå:

– Nej, vi gör det vi behöver göra, inte mer. Vi har inte tränat så mycket under jul och nyår eftersom vi haft några covid-fall i truppen. Det märktes lite, att det var trötta ben på vissa håll.

Hemmalaget stängde matchen en bit in i den andra halvleken och kunde bekvämt bevaka sin ledning. Slutresultatet skrevs till 31–26 – och HHF tog två mycket viktiga poäng i toppstriden. 

Tränaren berömmer sin mittsexa Ahnstedt, som gjorde tio mål.

– Han är vår klart bästa spelare den här matchen. Det är väldigt tacksamt att ha en sådan linjespelare, som fångar allt på linjen och om han inte gör mål så får han åtminstone straff med sig, säger Sundqvist.

Nästa helg väntar ännu ett möte med Extra för HHF. Då på bortaplan.

– Serien vänder nu och vi är fortfarande med i toppstriden på allvar. Det gäller att vi är fokuserade på vårt egna och tar match för match.

Målen för HHF: Joel Ahnstedt 10, Christoffer Sundqvist 6, Robin Löfstedt 6, Elias Andersson Landholm 4, Tobias Stridh 2, Axel Andersson Landholm 1, Adrian Söderpalm 1, William Östergren 1.

Andreas Sundqvist, tränare för HHF.
Andreas Sundqvist, tränare för HHF.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!