HHF fick inte tag på Ankaret: "Inget att säga om"

Nä, det ville sig inte för Hultsfred i bortamötet mot HK Ankaret. Serieledarna från Lomma var helt enkelt för starka. - Vi gör ingen dålig match, men de var för bra för oss, säger Hultsfreds tränare Kurt-Göran Limslätt efter förlust med 21-30.

Målvakterna Oliver Carlford och Jesper Rüdiger var duktiga trots Hultsfreds förlust mot Ankaret.

Handboll2017-02-06 09:00

Efter flera toppinsatser den senaste tiden och många segrar, var det ändå väntat att HHF skulle få det tufft mot HK Ankaret, som Kurt-Göran Limslätt ansåg var seriens bästa lag under hösten.

Han lär inte ändrat uppfattning efter lördagens möte.

- De gick ut hårt och satte hög fart direkt, men vi hängde med bra till en början.

Med mer än halva första halvleken spelad skiljde det bara ett mål (10-9) mellan lagen. Sedan kom rycket i slutet. I paus var ställningen 16-12 till hemmalaget. Hultsfred försökte så gott de kunde, men var aldrig nära mot ett spelskickligt, snabbt spelande Ankaret.

Thorngren saknades

- De hade ett par väldigt vassa spelare på niometers och det verkar inte som att Ankaret passar oss. Det var likadant när vi mötte dem hemma, säger Kurt-Göran Limslätt.

I andra halvlek punktade dessutom Skånelaget Hultsfreds stjärnor Robin Löfstedt och Eric Schultz, vilket gjorde det extra tufft för HHF. Eftersom den skicklige kantspelaren Andreas Thorngren saknades på grund av sjukdom hade de svårt att luckra upp Ankarets försvar.

I HHF var målvakterna Oliver Carlford och Jesper Rüdiger duktiga. Kurt-Göran Limslätt var trots förlusten inte alltför nedslagen efteråt.

- Vi möter ett bra lag. Nu får vi istället ladda om till nästa match hemma mot Växjö. Det blir spännande.

Hultsfred ligger fortfarande kvar på negativ kvalplats i division två-handbollen.