HHF fyra sekunder från superfiasko

Hultsfreds HF var fyra sekunder från ett totalfiasko borta mot bottenlaget Kalmar HF. Då kvitterade Ivan Pilipovic till 29-29 på straff. - Jag kan inte komma ihåg när vi gjorde en så här dålig match senast, säger spelande tränaren Robin Löfstedt.

Albin Nilsson gjorde fem mål och var en av Hultsfreds bästa spelare när man spelade oavgjort mot bottenlaget Kalmar i handbollstvåan på lördagseftermiddagen.

Handboll2017-12-16 16:37

Tabelljumbon och tillika nollpoängaren (minus 134 i målskillnad på de tio första matcherna) i handbollstvåan, Kalmar HF, chockstartade mot Hultsfreds HF i lördagseftermiddagens länsderby.
Hemma i Kalmar Sportcenter ledde Kalmar med 3-0 efter fyra minuter. Fyra minuter senare hade Hultsfred sett till att kvittera och då trodde man nog att HHF skulle utnyttja sina kvaliteter bättre och glida ifrån.

Men den första halvleken blev istället en av HHF:s sämsta den här säsongen – och kanske handlade det om underskattning. För vare sig tempo eller skärpa fanns där.
Försvarsspelet var stundtals bedrövligt och framåt brändes det frilägen i massor, flera bollar satt i trävirket och i hemmamålet storspelade Andreas Österman.
Trots det ledde Hultsfred med 15-12 i paus.

I den andra halvleken förväntade sig de tillresta Hultsfredssupportrarna en rejäl uppryckning. Men icke. Det skulle bli ännu värre.
Kalmar inledde med att punktmarkera HHF:s Robin Löfstedt och linjerna i anfallsspelet var därefter obefintliga.

Trots det hade Hultsfred ett målmässigt grepp om matchen ända fram till då två minuter återstod, då Kalmar kvitterade till 27-27.
Med tio sekunder kvar av matchen tog hemmalaget ledningen med 29-28 på straff, men efter att en Kalmarspelare agerade spelförstörande med bara fyra sekunder kvar fick Hultsfred chansen att kvittera. Och det fixade Ivan Pilipovic.

- Fullständigt bedrövligt. Jag kan inte komma ihåg när vi gjorde en sådan här dålig match senast. Nu är det skönt att det är jul, så man kan glömma handbollen ett tag, summerar Robin Löfstedt.
- Kalmar är det klart sämsta laget i tvåan och vi mäktar inte med mer än så här. Visst, 29 mål framåt är bra. Men att släppa in 29 mot ett lag som inte har gjort 25 tidigare är under all kritik.
- Som det utvecklade sig på slutet får vi ändå vara glada över att åka härifrån med en poäng, tycker Robin Löfstedt, som med sina sju mål var bäst i Hultsfred.

Noterbart att Hultsfreds 29 mål var utspridda på tio spelare. I Kalmar kretsade allt kring vassa trion Jesper Andevi, Joel Ahnstedt och Oscar Kjell, som gjorde 22 mål tillsammans.