HHF-glädje efter säkrat kontrakt

Hultsfreds HF föll på lördagen borta mot Trelleborg med 36-30. Men vad gjorde det? På söndagen gick resultaten i övrigt med HHF, som i och med det har säkrat division 2-spel även kommande säsong. - Nu känns det jättebra, säger HHF-tränaren Bosse Sundqvist.

Det finns all anledning för Hultsfreds HF att jubla efter det säkrade division 2-kontraktet.

Det finns all anledning för Hultsfreds HF att jubla efter det säkrade division 2-kontraktet.

Foto: Micael Rundberg

Handboll2018-03-11 18:42

Tabellsjuan Hultsfreds HF hade på lördagseftermiddagen chansen att säkra nytt kontrakt i handbollstvåan. Seger borta mot Trelleborg och allt hade varit klart. Men se det gick inte.

Hemmalaget, sexa i serien, var för starkt och vann med 36–30 (19-10).
Att det blir fortsatt division 2-handboll i Hagadal även kommande säsong löste istället HK Farmen åt Hultsfred genom att besegrade Hohultslätts HK med 36-27.

Med två omgångar kvar att spela ligger HHF därmed ointagliga fem poäng före nian Hohultslätt - första lag under kvalstrecket.

- Nu känns det jättebra. Skönt att veta att vi kan spela avslappnat i de två sista matcherna och att vi trots allt har gjort en bättre säsong än i fjol, pustar en lycklig Bosse Sundqvist, tränare i Hultsfreds HF.

Att det säkrade kontraktet nu är i hamn innebär också att förberedelser inför nästa säsong kommer att gå igång omedelbart.

- Vi kommer börja inventera truppen och prata med spelare redan veckan som kommer. Framför allt handlar det om att reda ut hur många av de unga spelarna som lämnar oss för studier samt hur spelarna utifrån ställer sig till en fortsättning. Det är ju exempelvis ingen hemlighet att det är lag högre upp i seriesystemet som sliter i både Robin Löfstedt och Ivan Pilipovic, berättar Sundqvist.

Om vi koncentrerar oss på HHF:s match mot Trelleborg så var man aldrig riktigt nära, utan fick jobba i målmässig uppförsbacken från första till sista minut. Ställningen i paus var 19-10 och visserligen kravlade sig HHF allt närmare i den andra halvleken, men närmare än tvåmålsunderläge vid ett par tillfällen med tiotalet minuter kvar att spela kom man inte.

- Det var lite småtjurigt och frustrerat. Vi började ganska bra men fick ingenting med oss – vare sig mål eller domslut. I paus sa vi att vi skulle köra fullt ut på det vi bestämt innan matchen och vi fick bra betalt på det. På det hela taget ändå en ganska jämn match, summerar Bosse Sundqvist.

Hultsfreds mål: Ivan Pilipovic 10, Albin Nilsson 5, Lukas Örnros 5, Sasa Omrcen 3, Andreas Thorngren 3, Eric Schultz 2, Adam Sundqvist 1, Gustav Örnros 1.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!