HHF hade läge att avgöra – förlorade surt i derbyt

Med mindre än tio minuter kvar av handbollsderbyt mot Eksjö hade Hultsfreds HF ett drömläge att stänga matchen. Men det numerära överläget utnyttjades inte och istället kunde Eksjö ta hem segern. "Det är surt att vi inte lyckades döda matchen där", konstaterar Andreas Sundqvist, tränare i HHF.

Adrian Söderpalm gjorde 15 mål för HHF mot Eksjö. Det räckte inte till seger.

Handboll2022-02-05 16:54

Besviket. Så kan man förklara stämningsläget i Hultsfreds HF efter lördagens förlust hemma i Hagadal. Toppkonkurrenten Eksjö fick med sig två poäng hem, efter slutresultatet 32–35.

– Vi är för ivriga och kastar bort matchen, säger Andreas Sundqvist.

HHF-tränaren syftar på läget hans lag fick när det bara återstod sex-sju minuter av matchen. Hemmalaget hade vänt på matchen och hade ledningen med 30–29, samtidigt som man fick läge att spela med två man mer.

– Där kan vi stänga matchen men lyckas inte med det. Vi saknar skärpa, suckar Sundqvist.

Eksjö var annars det lag som inledde matchen bäst och gjorde ett tidigt ryck. Hultsfred hämtade sig och låg bara under med ett mål (16–17) i halvtidspausen.

– Vi får ordning på spelet och kommer ikapp där. I pausen pratar vi om att inte ligga så högt i försvaret och att jobba mer man-man på dem, eftersom vi tyckte att vi var snabbare än dem i sidled. Eksjö var ganska statiska bakåt.

Det gav också resultat, innan HHF alltså tappade matchen i slutminuterna.

– Det är surt att vi inte lyckades döda matchen...

Laget fick klara sig utan nyckelspelaren Robin Löfstedt, som var avstängd. Istället var det Adrian Söderpalm som klev fram och dundrade in 15 bollar.

– Han gör allt rätt idag (läs lördag), berömmer Sundqvist.

Övriga mål: Elias Andersson Landholm 4, Joel Ahnstedt 3, Gustaf Örnros 2, Christoffer Sundqvist 2, Axel Andersson Landholm 2, Gustav Föghner 2, William Östergren 1, Tobias Stridh 1.