HHF i viktigt derbymöte

Målvakten Mikael Bergqvist har nio säsonger i näst högsta serien på meritlistan. Förra helgen räddade han en poäng till Hultsfred HF i mötet med Kristianstad. Ikväll hoppas han kunna upprepa sitt fina spel när HHF jagar två poäng i derbyt mot Vetlanda.

Handboll2010-12-17 07:38

- Jag tycker det känns bra inför matchen. Vi slog Vetlanda hemma och jag tycker att vi är ett bättre lag på de flesta positioner, säger Mikael Bergqvist, som bor i Eksjö, men ursprungligen kommer från Lindesberg.
37-årige Bergqvist spelade för Lindeskolan i näst högsta serien under nio säsonger - och gjorde även ett kort mellanspel i gamla storlaget Saab från Linköping.
Sedan 2005 bor han i Eksjö, och det var förra hösten som han klev in i HHF-buren och gjorde comeback som målvakt. Då mer eller mindre otränad - i år i betydligt bättre form.
- Jag har gått ner nio kilo till den här säsongen. Och det var en förutsättning för att kunna få en liten nytändning igen, säger Mikael Bergqvist.

Kan dra ifrån
Och i de matcher som han varit med i så har han visat klass - inte minst senast mot IF Kristianstad.
- Det funkade bra även mot Vinslöv. Spelet finns kvar i huvudet och jag tycker fortfarande det är kul att stoppa bollar, säger Mikael Bergqvist, som bokfördes för 18 räddningar mot Kristianstad senast.
Kvällens match mot Vetlanda är av derbykaraktär - och blir viktig för båda lagens fortsättning i serien. HHF kan dra ifrån Vetlanda till fem poängs försprång i tabellen - där lagen ligger på varsin sida kvalstrecket.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!