HHF jagar ny seger i Växjö

Både Växjö och Hultsfred har inlett säsongen starkt. Ikväll möts lagen i ett högintressant Smålandsderby. "Det känns jäkligt bra just nu. Vi åker dit med en positiv känsla", säger HHF-stjärnan Robin Löfstedt.

Foto:

Handboll2017-10-20 08:24

När lagen möttes förra säsongen blev det två målrika matcher. 35-35 i Växjö, samt 29-33 i Hultsfred.

– Det är inte omöjligt att det blir många mål den här gången också. Växjö är ett kontringsstarkt lag som springer på allt. Om man inte är noggrann svänger det snabbt, säger Robin Löfstedt.

HHF kommer till derbyt med två raka segrar i ryggen. Förra helgen blev det 34-32 mot Trelleborg.

– Framåt känns det som att vi gör mål nästan hela tiden. Bland annat har våra mittsexor, Sasa (Omrcen) och Albin (Nilsson), börjat säsongen starkt. Det känns tryggt, säger Löfstedt.

Hur är läget i truppen inför Växjö-matchen?

– Alla är tillgängliga. Enda skillnaden jämfört med senast är att Gustav Örnros och Kalle Sten utgår från matchtruppen. De ska spela med juniorlaget istället, som har match samtidigt.

Även Växjö har inlett säsongen med två vinster och en förlust. Tränaren Fredrik Nordendorph är nöjd med poängutdelningen – men tycker att det finns mer att hämta spelmässigt:

– Vi har varit för ojämna i matcherna. När vi slog H43 senast räddades vi av en magisk avslutning. Vi vann de sista 13 minuterna med 9-2 och lyckades vända ett femmålsunderläge.

Nordendorph är ett välkänt namn i handbollskretsar. 25-åringen har ett flertal ungdomslandskamper på meritlistan och har bland annat spelat i Allsvenskan.

Nu fokuserar han enbart på tränarrollen.

– Jag vet att Löfstedt var lite orolig att jag skulle vara med mot Hultsfred. Men han kan vara lugn. Jag stannar kvar på bänken. För mig personligen är det mer utvecklande att bara vara tränare.

Dina tankar om Hultsfred?

– Det är ett mycket bra lag. Framåt har de några riktigt vassa spelare som vi måste se upp med, säger Fredrik Nordendorph.

Han nämner Ivan Pilipovic, Robin Löfstedt, Sasa Omrcen och Eric Schultz lite extra.

– Det är Hultsfreds fyra granater. Om vi ska få stopp på dem måste vårt försvarsspel fungera, säger Växjö-tränaren.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!