HHF jagar nyförvärv

Hultsfred HF kan få en prima förstärkning till nästa säsong. Niometersspelaren Damir Pastuhovic är på väg tillbaka efter två säsonger i Karlskronaklubben Hästö. - Det är inte klart, men jag är intresserad av att återvända, säger Damir Pastuhovic.

Damir Pastuhovic är intresserad av att återvända till Hultsfreds HF.

Damir Pastuhovic är intresserad av att återvända till Hultsfreds HF.

Foto:

Handboll2004-04-07 06:37

Hultsfred HF har börjat rustningen för division 1. Det första nyförvärvet kan bli Damir Pastuhovic som har HHF som moderklubb, men som spelat för Hästö under de senaste två säsongerna. Klart är att Pastuhovic ska provspela för HHF i mitten av april tillsammans med flera tänkbara nyförvärv från andra klubbar.
- Vi har klart med tre spelare som kommer hit och provspelar, Damir är en av dem. Målet är att få ihop tio spelare utifrån till testmatchen, säger Johan Sörensen tränare i HHF.
Damir Pastuhovic lämnade Hultsfred HF i december 2001 och flyttade med familjen till Karlskrona. Årets säsong har varit lyckosam för Hästö som vann sin division två-serie och spelar, liksom HHF, i division 1 nästa säsong. Damir har dock haft en jobbig säsong. I december blev han knivhuggen i ryggen när han jobbade som ordningsvakt vid en restaurang i Karlskrona.
- Hugget var åtta centimeter djupt, men inte livshotande, en muskel gick sönder och jag var borta från handbollen i tre månader, sedan dess har jag spelat väldigt lite, säger Damir Pastuhovic som fyller 20 i år.

Vad talar för Hultsfred?
- Att det är min moderklubb och jag har bra kontakt med Johan Sörensen, klubben har alltid stöttat mig, säger Damir Pastuhovic.
- Men jag ska även träffa Hästö, de har gett mig ett kontraktsförslag som jag ska fundera över. Jag har utvecklats en hel del i Hästö.

Nyckelspelarna fortsätter
Damir Pastuhovic har vissa krav för att det ska bli HHF igen.
- Jag är seriös och jag vill att alla ska satsa lika målmedvetet, sedan hoppas jag att alla de bästa spelarna stannar kvar i laget så att vi kan konkurrera lite i serien.
Glädjande nog meddelar Johan Sörensen att han fått klartecken från i stort sett alla spelare ur årets lag, vilket innebär att nyckelspelarna Andreas Grahm, Olof Ericsson och Daniel Sörensen fortsätter.
- Hur vi sedan löser att de bor i Stockholm får bli en annan fråga, men de har själva haft ett möte och vill satsa.
Men det finns även förluster. William Carlford kommer lämna Hultsfred och flytta till Göteborg. Andreas Rubertsson ska göra militärtjänsten i Karlskrona och är ett frågetecken, liksom Martin Lennström som inte bestämt sig hur mycket han kommer att satsa. Vad det gäller Ulf Gustavsson har HHF-ledningen ett litet hopp om att han ska kunna fortsätta spela och träna på samma premisser som i år. Det vill säga när han själv vill och kan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!