HHF kan inleda samarbete med annan klubb

Hultsfreds HF bjöd in Mönsterås HK till en gemensam träning i onsdags och det finns förslag om ett samarbete mellan klubbarna. "Vi har välkomnat dem", säger HHF:s Ulf Larsson.

Ivan Pilipovics HHF kan snart inleda ett samarbete med Mönsterås.

Ivan Pilipovics HHF kan snart inleda ett samarbete med Mönsterås.

Foto: Jonas Axelsson

Handboll2019-06-20 13:14

Ett samarbete mellan Hultsfreds HF och Mönsterås HK kan snart bli verklighet. Mönsterås juniorlag var i Hultsfred under onsdagskvällen och genomförde en träning tillsammans med HHF:s seniorer. Ulf Larsson, numera med i seniorutskottet i HHF, menar att Mönsterås situation är kritisk och att HHF kan hjälpa dem.

– De har haft för lite folk och dragit sig ur serien. De var nere och tränade med sitt juniorlag, ungefär åtta spelare, och vi hade träningsspel och matchspel tillsammans med vårat lag bara för att få lite koll på spelarna där, säger Ulf Larsson.

Vad fick ni se då?

– En hel del av killarna var duktiga och det såg väldigt kul ut. Jag såg några av deras 9-metersspelare och det verkar finnas potential där. Vi är intresserade av spelare som kan utvecklas hos oss och på så sätt får vi också fler folk på träningarna och bättre träning. Det blir kvalitetsträning på ett annat sätt.

Inget beslut har fattats ännu men det verkar som att det är upp till Mönsterås att bestämma sig.

– De (Mönsterås) ska ta en allvarlig diskussion med sig själva. Vi har välkomnat dem och gett dem förutsättningarna för att träna, men sedan har vi inga krav på varandra utan de får titta på det och så får vi se hur det blir, säger Larsson.

HHF har annars haft det tufft med att pussla ihop truppen till kommande säsong. Bland annat har man tappat sin bästa spelare, Robin Löfstedt, och stora delar av den ordinarie startsexan. Positivt dock är att Ivan Pilipovic beslutat sig för att fortsätta i klubben.

– En spets är klar i och med Ivans påskrift men vi behöver mer spets. Vi har några som sökt utbildningar där vi inte har något svar förrän i juli. Men totalt sett så ser det inte alls tokigt ut, säger Ulf Larsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!