HHF kan ta fjärde raka segern

Hultsfred är i fin form i handbollstvåan. HHF har tre raka segrar och siktar på en fjärde när tabelltvåan Malmö HP i dag gästar Hagadal. – Vi gjorde en kanonmatch mot dom borta och var oerhört nära att slå dom, så jag hoppas vi kan göra det nu istället, säger målvakten Oliver Carlford, som storspelade senast när HHF bortaslog Åhus med 22-20.

Oliver Carlford gjorde en strålande match mot Åhus senast. Nu väntar tabelltvåan Malmö och det krävs en ny stark insats av Carlford.

Oliver Carlford gjorde en strålande match mot Åhus senast. Nu väntar tabelltvåan Malmö och det krävs en ny stark insats av Carlford.

Foto:

Handboll2017-01-21 11:15

Faktum är att Hultsfred gjorde en av säsongen bästa matcher borta mot Malmö. 
HHF ledde hela matchen igenom, vid flera tillfällen med så pass mycket som fyra bollars marginal, men tabelltvåan segade sig ikapp – och kvitterade till 21-21 i matchens sista sekund.

– Det kändes skitsurt just efteråt. Vi hade verkligen otur. Vi gjorde en kanonmatch och var värda att vinna.
– Men med lite distans till det hela så var vi nog ganska nöjda med att ta poäng borta mot ett av de bästa lagen i serien, det hade vi absolut inte räknat med på förhand, säger Oliver Carlford.

HHF-målvakten tycker att matchen mot Malmö och den senast mot Åhus påminner om varandra, när det gäller Hultsfreds insats.
– I båda matcherna svarade vi för en stark laginsats där alla tog ansvar. Och vi hade dessutom ett jättebra försvarsspel både mot Malmö och Åhus, och då är det lätt att vara målvakt, säger han.

Tre raka segrar, två mot Flottan och en mot Åhus, visar att HHF är i bra form. Men det krävs nog ännu bättre takter för att kunna rå på tabelltvåan Malmö – som är i ännu bättre form och har fyra raka segrar i bagaget.
Faktum är att Malmös senaste poängtapp var just 21-21-matchen hemma mot Hultsfred.

HHF kommer till spel med bästa tänkbara lag, minus Adam Sundquist som är bortrest.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!