HHF-kross i seriefinalen

Hultsfreds HF är fortsatt obesegrat i handbollstrean och nu serieledare med tre poäng.

Foto: Micael Rundberg

Foto: Micael Rundberg

Foto:

Handboll2015-12-05 15:30


Laget vann eftermiddagens länsderby mot tidigare tabellettan Mönsterås (har en match mindre spelad än HHF) med hela 31-22 hemma i Hagadal.

I en halvlek orkade gästerna hålla Hultsfred stången, men i den andra halvleken var det tröttkörda gäster som fick se Hultsfred spela bländande försvarsspel och rinna iväg till storseger.

- Det var segt i början men klart bättre på slutet. Mycket bättre försvarsspel och kontringar i den andra halvleken, säger HHF:s storskytt och spelande tränare Robin Löfstedt.

- Sedan känns det väldigt tryggt att ha två så pass bra målvakter som Jesper (Rüdiger) och Oliver (Carlford), berömmer han.


Strax efter nyår möts lagen igen - då i Mönsterås.

- Det är en oerhört viktig match, som så klart kommer bli ännu tuffare. Det lär vara mellan oss och Mönsterås som det kommer stå till slut, säger Löfstedt.

Hos Mönsterås var det bistra miner efter matchen.

- Vi är inte riktigt med i matchen. Det kändes positivt att vi målmässigt hade häng fram till halvtid och vi började även andra halvlek bra, men sedan föll allt, säger tränaren Christian Karlsson.

- Vi blev trötta, orörliga, gick inte för lägena och tog dåliga avslut. Men jag vill absolut inte komma med några bortförklaringar. Vi ställs mot ett jättebra lag i dag, det klart bästa laget vi mött i serien, menar Christian Karlsson.

I HHF var det många som var bra. Utöver målvaktsduon bör även Albert Johansson, Eric Schultz och Albin Nilsson nämnas. Kul också att se Christoffer Karlsson ta initiativ och sätta några viktiga mål i andra halvlek.

Hos gästerna kretsade det mesta (som vanligt) kring duktige Joel Fransson. Plus även till sexmålsskytten Marcus Myllenberg.

Hultsfreds HF-Mönsterås HK 31-22 (14-14)
Eric Schultz 6, Sasa Omrcen 6, Albert Johansson 5, Robin Löfstedt 5, Christoffer Karlsson 3, Albin Nilsson 2, Adrian Söderpalm 2, Adam Sundqvist, Christoffer Sundqvist.
Mönsterås: Joel Fransson 7, Marcus Myllenberg 6, Mikael Lindqvist 5, Robin Klase 2, Carl Olofsson, Sebastian Villhelmsson.

Foto: Magnus Strömsten
Foto: Magnus Strömsten
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!