HHF-ledarna öppnar för spel nästa säsong

Handbollssäsongen är avslutad för Hultsfred HF:s del. Till nästkommande säsong hoppas man kunna bygga vidare på grunden man lagt i år. "När vi blixtrar till så är vi lika bra som de bästa lagen i serien", säger HHF-ledaren Adam Sundqvist.

HHF-ledarna Adam Sundqvist och Jesper Rüdiger kan återgå till att bli spelare igen.

HHF-ledarna Adam Sundqvist och Jesper Rüdiger kan återgå till att bli spelare igen.

Foto: Torbjörn Allvin

Handboll2020-03-18 19:00

Hultsfreds Handbollsförening valde inför säsongen att dra sig ur division två och börja om i division tre istället. Länge var det osäkert om klubben ens skulle få ihop ett seniorlag. Det lyckades man med till slut och man gjorde det med en nykomponerad ledarstab i form av Jesper Rüdiger, Sasa Omrcen och Adam Sundqvist, där även Andreas Sundqvist var med och ledde laget. Efter 14 spelade matcher slutade HHF sist i trean med fem inspelade poäng.
– Resultatmässigt är det en icke godkänd säsong, säger Adam Sundqvist och fortsätter:
– Men vi hade knappt ett lag överhuvudtaget inför. Sedan fick vi ändå ihop det bra och borde nog ha tagit några fler poäng än vi gjorde.

HHF satsar nu på en ny säsong där man verkar få behålla den största delen av spelartruppen. Än så länge har ingen spelare aviserat att man lämnar. Däremot kan det bli förändringar på ledarsidan.
– I princip alla har sagt att de ska spela kvar om vi har samma lag nästa säsong. Hur det blir på ledarsidan vet jag dock inte än, förklarar Adam Sundqvist.
– Jag hoppas att Andreas (Sundqvist) vill fortsätta eftersom han verkligen brinner för det och är kompetent. Det vore tjänstefel att inte låta honom fortsätta.
Hur blir det med övriga i ledarstaben?
– Jag och Jesper (Rüdiger) har pratat om att kanske ge det en sväng till som spelare. Vi är sugna och tyckte kanske att det var för tidigt att bli tränare. Men jag har problem med en axel så vi får se.

Jesper Rüdiger:
– Det blir inte vi som leder laget nästa år, det kan jag säga med ganska god säkerhet. Vi hoppas att Andreas är kvar och att vi kan få in ett komplement till honom.

Laget har ändå visat glimtar av att kunna vara ett slagkraftigt lag i division tre. Under säsongen har man gjort några bra halvlekar men inte fått till det sista för att knipa segrarna.
– Ja, den andra halvleken borta mot Eksjö var riktigt bra. Även Rigel hemma och nu senast i sista matchen borta mot Vetlanda där vi gör en riktigt bra andra halvlek, säger Adam Sundqvist.
Vad saknas, tror du?
– Det är väl att vi måste spela ihop oss. Vi hade ingen försäsong den här säsongen och det behöver man ha. Egentligen kom vi igång först efter årsskiftet. När vi blixtrar till så är vi lika bra som de bästa lagen i serien men vi har för djupa dalar.

Jesper Rüdiger, till höger.
Jesper Rüdiger, till höger.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!