HHF nära kollaps mot Flottan

Hultsfred Handboll ledde med 18-11 mot Flottan. Femton minuter senare låg HHF under med 20-19 - men till slut lyckades HHF komma undan med segern (22-21). - En otroligt viktig seger, konstaterar HHF:s Johan Sörensen.

Eric Schultz var en av Hultsfreds bästa spelare i vinstmatchen mot Flottan.

Handboll2014-02-03 07:17

Hultsfred Handboll befinner sig inte längre på negativ kvalplats. I går besegrades nästjumbon Flottans IF i Karlskrona med 22-21 - och därmed är HHF på säker mark, förvisso med tre matcher mer spelade än Flottan.
- Det här var otroligt viktigt. Vi blev lite skakiga på slutet, men lyckades reda ut det till slut, säger Hultsfred Handbolls Johan Sörensen.
HHF inledde klart bäst och tog ett fast grepp om matchen. Efter bra anfallsspel, stabilt försvarsspel och målmässig utdelning var ställningen 14-10 i paus. Flottan var steget efter.
- Vi hade ett bra försvar och gick hårt på Alen (Mizinovic), Eric (Schultz) och Mattias (Ingelsjö).

15 minuter utan mål
I den andra halvleken fick HHF sedan en drömstart. Flottan fick inte in bollen, samtidigt som Hultsfred satte sina chanser. En bit in på halvleken stod det 18-11 - och HHF-segern kändes klar.
Då hände något. Flottan bytte försvarsspel och HHF:s anfallsspel gick helt i stå. Under 15 minuter fick inte Hultsfred in ett enda mål bakom Flottans målvakt.
- När de ändrade försvar fick vi stora problem och gjorde inte ett mål på 15 minuter. Vi fick ta alla avslut från niometer och där har vi problem i år, sa Johan Sörensen.