HHF ovanför nedflyttningsstrecket

Hultsfreds Handbollsförening tog en livsviktig seger hemma mot HB 78 Jönköping. Tvåpoängaren innebär att man återfinns på kvalplats i handbollstvåan. - En nödvändig seger, sa en lättad Martin Lennström efteråt.

Erik Schultz var het på linjen och gjorde nio mål när HHF tog en viktig seger mot HB78. Foto: Magnus Strömsten

Handboll2012-03-05 07:25

Ett helmotiverat HHF mot ett med all förmodan kontraktsklart HB 78 Jönköping kändes på förhand som en behaglig resa för Hultsfred.
Så blev det också.
Utan några större bekymmer körde man över sina gäster från Jönköping med 37-28 (15-12) och gav sig själva chansen i kampen för sin fortsatta division två-status.
- En nödvändig seger. Nu har vi verkligen allt i egna händer, och det känns skönt att inte behöva förlita sig på andra resultat, säger Martin Lennström.

Stark inledning
HHF inledde klart bäst i Hagadal och tog tidigt kommandot via en 5-2-ledning efter sju minuters spel.
Man behöll sedan ett försprång på minst två mål under hela den första halvleken och kunde gå till halvtidsvila med 15-12, siffror som kunde varit större om inte bortalagets målvakt Kristoffer Green storspelat.
Hultsfred inledde sedan den andra halvleken på ett än bättre sätt än den första. Anförda av framförallt Erik Schults gick man snabbt fram till 20-13.
- Vi pratade i paus om att gå ut och trycka direkt och bara köra, berättar Erik Schultz.