HHF ska ta nästa steg – nyckelspelaren missar premiären

Hultsfreds Handbollsförening står inför ännu en säsong i division 3. Trots att man har ett väldigt ungt lag så siktar man betydligt högre än förra säsongen. "Vi siktar på övre halvan", säger huvudtränaren Andreas Sundqvist.

Christoffer Sundqvist blir en av de rutinerade spelarna som får ta ett stort ansvar den här säsongen.

Christoffer Sundqvist blir en av de rutinerade spelarna som får ta ett stort ansvar den här säsongen.

Foto: Jonatan Häggström Wedding

Handboll2020-10-01 17:30

Inför förra säsongen bestämde sig Hultsfreds HF för att börja om i division 3, efter att man haft en tung sommar och tappat flera tongivande spelare. Säsongen slutade med en jumboplats i serien, men med nyttig erfarenhet för den unga truppen. 

Nu står man inför ännu en säsong i trean – och med mer kött på benen. Huvudtränaren Andreas Sundqvist har fått en lång försäsong på sig att jobba med laget och fokus har legat på att förbättra och utveckla anfallsspelet, i första hand.

– Jag hoppas att vi är redo för premiären. Vi har tränat länge och jobbat mycket med det offensiva spelet. Sen så såg det inte bra ut i den första träningsmatchen mot Vetlanda och då märkte vi att vi måste jobba mer med försvarsspelet. Så det har varit fokus nu under de senaste dagarna, säger Sundqvist.

På lördag smäller det i Hagadal i Hultsfred, när IK Cyrus gästar HHF i division 3-premiären.

– Cyrus åkte ner från tvåan och brukar alltid vara tunga att möta. Men annars så vet vi inte så mycket om dem, menar HHF-tränaren. 

Mycket är sig likt i HHF från förra säsongen. Laget är i princip intakt och består mestadels av unga spelare, kryddat med ett par rutinerade lirare. Oliver Carlford och Christoffer Sundqvist är två av de viktigaste och mest rutinerade spelarna i laget. 

– Christoffer är vår enda högerkant, så han kommer att få ett stort ansvar, säger brodern Andreas Sundqvist och fortsätter:

– Vi är sårbara för skador där, även om vi har Adrian Söderpalm som också är vänsterhänt och kan spela på högerkanten. 

På tal om skador. En som dras med en jobbig sådan är den tänkta nyckelspelare på linjen – Wiktor Dehlin. En känning i knät gör att han missar de två inledande matcherna. 

– Även Tobias Stridh missar matchen. Han har fotbollsmatch med HFK (Hultsfreds FK) och kanske även ska spela kval efter det, så vi vet inte om han kommer att missa fler matcher, säger Sundqvist.

Men det blir ändå en spännande handbollssäsong, där HHF hoppas kunna lyfta tabellmässigt från förra säsongen.

– Vi siktar på den övre halvan.

Vilka ser du annars som favoriter i serien?

– Karlskrona är alltid bra och de blir farliga, precis som Jönköping. Sen tror jag även att Eksjö kan vara med där uppe. De har fått in några intressanta spelare. 

Andreas Sundqvist är huvudtränare för Hultsfreds HF.
Andreas Sundqvist är huvudtränare för Hultsfreds HF.
Lagen i division 3

Hultsfreds HF, Västerviks HF, HB 78 Jönköping, IK Cyrus, KFUM Kalmar HK, SK Rigel, KFI Karlskrona HB, Eksjö BK.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!