HHF slår till med bomb – Löfstedt tillbaka: "Hög klass"

Vetlanda HF:s olycka blev Hultsfred HF:s stora lycka. Robin Löfstedt återvänder till HHF efter att Vetlandas seniorlag läggs ner. "Det är många som kan se och lära av Robin", säger HHF-tränaren Andreas Sundqvist.

Robin Löfstedt gör comeback i Hultsfred.

Robin Löfstedt gör comeback i Hultsfred.

Foto: Arkivbild

Handboll2021-05-09 16:23

Inför säsongen 19/20 lämnade Robin Löfstedt handbollslaget i Hultsfred för spel i Vetlanda HF. På söndagen kom det mycket överraskande beskedet att den hårdskjutande nian återvänder till Hultsfred och spelar med laget i division 3 nästa säsong. Värvningen presenterades på klubbens Facebook-sida.

– Han hörde av sig till oss i och med att Vetlandas seniorlag inte kommer att finnas nästa säsong. Och idag (läs söndag) blev allting klart, säger HHF-tränaren Andreas Sundqvist. 

Löfstedt gjorde sig känd som en stor målskytt under sin tid i HHF och var en av lagets bästa spelare under sina sju säsonger i klubben. 

– Han styrkor är givetvis hans spelssine och hans tvåvägsspel. Han håller hög klass, säger Sundqvist och fortsätter:

– Vi har ett ungt lag och det är många som kan se och lära av Robin. Vi vill ha en hög nivå på spelet och han är en sån som kan ställa krav. 

Med den skrällvärvningen är lagbygget i princip klart för Sundqvist och HHF. Man har även fått in högernian/högersexan William Östergren sedan tidigare.

– Nu är vi nästan färdiga. Vi har klart med i princip alla spelare från förra året och har lite mer konkurrens nu, menar tränaren, som snart också får förbereda ett försäsongsschema. 

– Vi har tänkt att dra igång nu under de sista veckorna i maj, med lite löpning och beach-handboll.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!