HHF tappade segern i slutsekunden

Hultsfred Handboll var pÄ vÀg mot en sensation. Men med en sekund kvar kvitterade serietvÄan Karlskrona till 29-29. - Vi ser det som en vunnen poÀng, sÀger HHF-ledaren Simon Larsson.

Sasa Omcren var bra i Hultsfred som spelade 29-29 borta mot Karlskrona.

Sasa Omcren var bra i Hultsfred som spelade 29-29 borta mot Karlskrona.

Foto:

Handboll2014-01-20 07:31


Hultsfred Handboll höll pÄ att svara för en bragdartad insats i lördags eftermiddag i Blekinge.
Med 46 sekunder kvar satte Emil Åberg 29-27 för HHF - och dĂ„ var gĂ€sterna pĂ„ vĂ€g mot tvĂ„ tunga poĂ€ng. Men Karlskronas Johan Svensson gjorde bĂ„de 28-29 och 29-29. KvitteringsmĂ„let kom i matchens sista sekund.
- Det Àr klart att det Àr synd att vi inte kunde hÄlla undan, men vi ser det som en vunnen poÀng och en förlorad. Grabbarna gör en kanoninsats rakt igenom. Vi hade varit nöjda Àven om vi förlorat, för vi hade inte kunnat göra det bÀttre, sÀger HHF:s Simon Larsson.

"Felfri försvarsinsats"
Hultsfred fick dock en mörk inledning pÄ matchen. Utan flyktade Robin Löfstedt hackade anfallsspelet. Efter tio minuter ledde Karlskrona med 4-0. Inte ett mÄl frÄn HHF sÄ lÄngt.
- FramÄt fick vi inte till det riktigt, men bakÄt funkade det desto bÀttre. Matchen igenom gör vi en felfri försvarsinsats, sÀger Larsson.
HHF vaknade till - Àven framÄt. I paus var stÀllningen 14-13 till tabelltvÄan Karlskrona, som HHF skrÀllslog hemma i höstas.
I andra halvlek fick Hultsfred igÄng anfallsspelet pÄ ett helt annat sÀtt, samtidigt som gÀsternas offensiv avtog.
- De fick en skada pÄ sin bÀsta spelare och det utnyttjade vi bra. Vi slÀppte deras högerkant helt och han missade mÄnga skott.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!