HHF tog andra raka vinsten efter dramatiskt slut

Efter premiärförlusten har HHF kommit in i ett riktigt vinnarspår. Under lördagseftermiddagen kom andra raka vinsten och första hemmasegern i matchen mot Trelleborg som slutade 34–32.

Hultsfred är formstarka och fick segerjubla för andra matchen i rad efter hemmavinsten mot Trelleborg med 34–32. Foto: Micael Rundberg (Arkiv)

Handboll2017-10-14 14:33

Hemmalaget inledde klart starkast och med sex minuter spelat av matchen var ställningen 5–1. HHF hade skaffat sig en klar ledning och under hela matchens gång var laget aldrig i underläge. I en stor del av de 60 spelade minuterna var Hultsfred i ledning med fyra-fem bollar och hade målmässigt ett bra grepp om matchen. I halvlek var hemmalaget i ledning med 17–12.

Hultsfred behöll sin stora ledning även i inledningen av den andra halvleken.
– I ett skede är vi uppe i en åttåamålsledning. Men det är svårt att hålla en sån ledning. De försökte med allt och hade en man mer framåt, menar HHF:s spelande tränare Robin Löfstedt.

De sista tio minuterna av matchen blev dock jämnare och detta syntes även på resultattavlan. Gästande Trelleborg hade sakta men säkert tuggat sig tillbaka i matchen och med sex minuter kvar var ställningen 30–29. De avslutande minuterna blev väldigt nerviga.
– De kör tvåpunkt sista fem på mig och Ivan (Pilipovic). Det var två väldigt jobbiga punkter och vi började tappa många bollar då försvarsspelet blev väldigt stimmigt, säger Robin Löfstedt.

Vid ställning 33–32 och med 30 sekunder kvar ut av matchen slarvade gästerna med passningsspelet i anfallet. Trelleborg kastade bort bollen och HHF tog en Time out. I matchens sista kast tryckte Robin Löfstedt in matchavgörande 34–32 och ett segerjubel bröt ut i Hagadals sporthall. Första hemmavinsten för säsongen var bärgad och andra tvåpoängaren i rad var ett faktum.

– Vi är ett bättre handbollslag än Trelleborg. Försvarsspelet var bättre trots att vi släpper in fler mål än förra matchen. Anfallsspelet var jävligt bra och vi fortsätter göra många mål.

Bästa hemmaspelarna i denna match var Eric Schultz och Ivan Pilopovic som även blev HHF:s bästa målskyttar. I övrigt hyllas plussas hela laget för sin insats.

Målskyttar HHF: Eric Schultz 8, Ivan Pilopovic 8, Robin Löfstedt 5, Albin Nilsson 4, Andreas Thorngren 3, Sasa Omrcen 3, Christoffer Karlsson 3.