HHF tog första vinsten

Det krävdes en rejäl målfest för att Hultsfred HF skulle ta säsongens första seger i division två. - Skönt att vi kunde spräcka förlustsviten, tyckte tränaren Benny Ek efter 38-36 borta mot HF Di Vide.

Handboll2009-11-02 07:38

Hultsfred har haft en riktigt tung start på säsongen med fyra raka förluster, varav två med uddamålet.
Kanske kom vändningen i Ystad på lördagen när HHF besegrade Di Vide efter en riktig målfest.
Matchen började dock på allra sämsta sätt för bortalaget. Det hade inte gått särskilt många minuter innan Di Vide hade gått fram till en 5-1-ledning efter bland annat fyra kontringar.
- Då tog jag timeout och frågade killarna om de inte visste att matchen hade börjat, säger Benny Ek.
En timeout som fick kortvarig önskad effekt. HHF kröp nämligen närmare till 6-5-underläge, men efter det drog hemmalaget än en gång ifrån och ledde ett tag med 10-5. Ställningen i halvtid var 20-19 (!) till Di Vide.
- Då kände vi att nu är vi med. Sen gjorde vi en mycket bra andra halvlek och ledde med två-tre bollar nästan hela tiden.
Med en minut kvar att spela hade Ystad-laget jobbat sig i kapp och HHF:s ledning var då nere i ett mål. men det var Hultsfred som hade bollen och i det efterföljande anfallet satte Mattias Karlsson Åström 38-36 och därmed var matchen avgjord.
- Det känns skönt att vi kunde vinna en jämn match. Mycket var positivt den här gången, alla var bra, berömde Benny Ek.