HHF utan poäng mot starkt Eslöv

Hultsfreds HF gjorde något så ovanligt som en bra hemmamatch. Det räckte ändå inte till någon poäng. Ett formstarkt och välspelande Eslöv var alldeles för bra. - Jag vet inte vad jag ska säga. Vi kan inte göra mycket mer än så här, säger HHF-spelaren Henrik Böris efter den sex mål stora förlusten (27-33).

Ostoppbar. HHF-försvaret, med bland annat Eric Schultz och Sasa Omrcen, kunde inte stoppa Eslövs Jakob Nilsson. Han dominerade totalt och gjorde tolv mål när Eslöv vann med 33-27. Foto: Roelof Stroetinga

Ostoppbar. HHF-försvaret, med bland annat Eric Schultz och Sasa Omrcen, kunde inte stoppa Eslövs Jakob Nilsson. Han dominerade totalt och gjorde tolv mål när Eslöv vann med 33-27. Foto: Roelof Stroetinga

Foto:

Handboll2014-03-03 07:27


Hultsfred har haft stora problem hemma i Hagadal efter årsskiftet. Brakförlusterna har avlöst varandra. Nu blev det i och för sig en klar förlust även mot Eslöv. Men insatsen lovade ändå gott.
- Vi gjorde en av säsongens bästa hemmamatcher så jag är nöjd. Eslöv har en bra och bred trupp som vi inte riktigt kan matcha, konstaterade Hultsfreds tränare Andreas Grahm.
Ett ungt och välskolat Eslöv visade stundtals prov på ett stort register. HHF hängde ändå med målmässigt långt in i den första halvleken. När Alen Mizinovic krutade in sitt första mål efter 21 minuter betydde det 11-11. Efter det satte Skånelaget in det matchavgörande rycket. I halvtid var bortalagets ledning fyra mål stor (18-14).

Bra arbetsinsats
Det var en ledning som Hultsfred aldrig var i närheten av att kunna äta in. Istället rann Eslöv ifrån och ett tag var överläget åtta bollar stort.
Bortasegern var inget att säga om, men hemmalaget hade ändå en del positivit att plocka med sig från matchen.
- Jag tycker att vi gjorde en bra arbetsinsats, det var kul att se. Sen finns det så klart detaljer att jobba på hela tiden. I dag (läs lördag) fattades det lite på kanterna, säger Andreas Grahm.

"Var lyckad"
Matchens klarast lysande stjärna var gästernas Jakob Nilsson. Han briljerade både i spelet och i målprotokollet med sina tolv fullträffar.
- Vi spelade bra och snabbt. Det känns verkligen som att vi har fått kläm på hur vi ska spela ju längre säsongen har gått, säger Jakob Nilsson.
Hur bra var den här insatsen?
- På en skala från ett till tio skulle jag säga en sjua. Vi spelade stabilt rakt igenom.
Din insats var inte så tokig heller?
- Nej, den var bra. Man får väl säga att jag var lyckad den här gången. Det är inte alltid det är så, skrattar Jakob Nilsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!