HHF vann galet derby - avgjorde i slutet

Oj, vilket handbollsderby vi fick se i Hagadal! Matchen mellan Hultsfred och Växjö hade det mesta. Till slut vann HHF med 31-30.

Handboll2018-03-03 14:38

Hultsfred hanterade de heta känslorna bäst och gjorde en mycket bra match. Faktum är att HHF var i ledningen nästan hela tiden.

Anförda av Ivan Pilipovic gick hemmalaget fram till 14-8 i den första halvleken. I det läget var det stor irritation i Växjö-laget. Både bland ledare och spelare.

Men de var inte uppgivna. Långt därifrån.

I slutet av halvleken krympte HHF:s ledning till 17-14, efter en del slarv.

Den andra halvleken blev en rysare.

Hultsfred fortsatte att spela bra, men det där avgörande rycket uteblev. Med tio minuter kvar var ställningen 26-24.

När klockan stod på 53:15 var det kvitterat. 27-27.

Då kändes det som att Växjö var på väg mot segern.

Men icke.

Ett superviktigt mål av Andreas Thorngren gav HHF ny energi. I samma veva drog bortalaget på sig en dubbelutvisning.

Efter en galen avslutning, där målen och utvisningarna avlöste varandra, vann Hultsfred med 31-30. Christopher Karlsson satte det avgörande målet med 30 sekunder kvar.