HHF vann i premiären

Knapp 9-8-ledning i paus. 16-16 med åtta minuter kvar. Grovjobbande Hultsfreds HF slog till slut KFUM Kalmar HK med 20-17 i division tre-premiären. - Jag var aldrig direkt orolig för vi kände oss starkare än dem, sade HHF-tränaren Stefan Andersson.

HHF fick segerjubla i premiären borta mot KFUM Kalmar.

HHF fick segerjubla i premiären borta mot KFUM Kalmar.

Foto:

Handboll2014-10-06 06:40


Hultsfreds HF har gjort sitt första framträdande i division tre med lyckat resultat. Den nykomponerade ledarstaben med Stefan Andersson och Tomas Svensson, som delar på ansvaret, fick dock se sitt lag hamna i ett tidigt underläge. Efter 13 minuter ledde topptippade Kalmar med 7-2.
- Det kändes som att det mesta studsade deras väg och de fick några slumpmål men vi jobbade ikapp och höjde vår prestation, sade Stefan Andersson.
Ju längre matchen led desto bättre blev gästande Hultsfred som spolade bort premiärnerverna och visade attityd över hela banan. Tack vare Sasa Omcrens styrka på niometer, ett gediget försvarsspel och flera spektakulära räddningar från Oliver Carlford ledde HHF med 9-8 i paus.
- Då trodde jag att vi skulle kunna gå ifrån tidigt i andra halvlek men på grund av några dåliga beslut föll vi tillbaka och de ryckte med några mål. Men de sista 20 minuterna var försvarsspelet mycket bra. De kom inte till alls, vi täppte igen och pillade dessutom in några mål framåt, sade Tomas Svensson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!