HHF vann Smålandsderby

Trots en horribel start på hemmamatchen mot Växjö kunde Hultsfred HF till slut stå som segrare (28-26). Frånsett matchens fem första minuter gjorde hemmalaget en riktigt bra match. - Det var bra för självförtroendet det här, säger HHF-tränaren Benny Ek.

Handboll2010-10-25 07:42

Klockan hade tickat upp på sex minuter. Gästerna hade då gjort fem mål, HHF stod på noll. Man var inte alls med i matchen så långt och kastade bort bollar helt utan tanke. Samtidigt gjorde gästerna enkla mål och uppförsbacken var brant för hemmalaget. Då tog hemmatränaren Benny Ek time out. Hela Hagadal fick veta vad Ek tyckte om hemmaspelarnas matchinledning.
- Ja, jag blev lite arg där. Killarna fick en kollektiv utskällning och det behövdes verkligen, säger Ek.
Avbrottet fick verkligen en önskad effekt för hemmalaget. I mitten av halvleken var man ifatt och även förbi. Frånsett halvlekens första sex minuter var hemmalaget strålande. Förmodligen det bästa spelet man presterat på hemmaplan den här säsongen. När halva matchen var spelad ledde man med 14-10.

Segern innebar att HHF tog in poäng på täten. Växjö innehar just nu tredjeplatsen på åtta poäng, Hultsfred ligger två poäng bakom. När Hultsfred spelar som bäst är man definitivt ett topplag även i år, det återstår att se om så blir fallet. Ytterligare ett tillfälle att visa sin kapacitet väntar nästa helg när topplaget Kalmar står för motståndet.