HHF:s häftiga förvandling - går för femte raka i dag

Trelleborg hemma och chans för handbollstvåans formstarkaste lag att ta femte raka segern. – När vi kan träna hårt med kvalitet och alla är friska så är vi så här bra, säger Hultsfreds HF:s tränare Kurt-Göran Limslätt.

Andreas Thorngren, till vänster, deppar efter den blytunga förlusten mot Stavstens Vänner. Sedan dess har det vänt - så här såg det ut när HHF slog Flottan. I dag väntar serietvåan Trelleborg hemma i Hagadal.

Andreas Thorngren, till vänster, deppar efter den blytunga förlusten mot Stavstens Vänner. Sedan dess har det vänt - så här såg det ut när HHF slog Flottan. I dag väntar serietvåan Trelleborg hemma i Hagadal.

Foto:

Handboll2017-01-28 08:25

HHF:s förvandling i handbollens division två är slående. Efter tio spelade omgångar hade nykomlingen bara vunnit en match och var på väg att sladda i botten.

Nu, fyra matcher och lika många segrar senare, har laget lämnat nedflyttningsstrecket bakom sig och är helt plötsligt bara lite sämre målskillnad från att även ta sig över kvalstrecket.
Så gissa om det är ett lag fullproppat med självförtroende som går för femte raka segern hemma mot tabelltvåan Trelleborg i eftermiddag?

– Vi har en väldigt skön känsla med oss. Den här veckan har vi dessutom gjort några av säsongens allra bästa träningar, säger tränaren Kurt-Göran Limslätt.

Vad är förklaringen till förvandlingen då?
– Vi tränar mer och bättre. Vi har höjt tempot, vant oss vid att ta snabbare beslut på banan och även fått tillbaka en del skadade spelare. Med de förutsättningarna är vi så här bra, säger han.

Till dagens match saknas nyss comebackande Henrik Böris. Däremot återkommer Adam Sundqvist.
I övrigt mönstrar HHF starkast möjliga lag, vilket innebär att Robin Löfstedt, som fick en smäll på ett ledband senast, är i spelbart skick.

– Topplaget Malmö, som vi vann mot senast, passade oss bra. Trelleborg är ett helt annat sorts lag. Deras mittblock är storväxt och laget är kollektivt starkt framåt, säger Limslätt.

Och de slog er med tio bollar i Trelleborg.
– Då saknade vi en del spelare. Vi är dessutom ett klart bättre lag nu, så vi ska nog kunna ge dem en match, avslutar HHF-tränaren.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!