HHF:s sanslösa seger

Det finns viktiga segrar. Och så finns det Hultsfreds HF:s galna tvåpoängare bort mot Stavstens Vänner i handbollstvåan i eftermiddags. I den andra halvleken hämtade HHF in ett femmålsunderläge mot bottenkollegan och när bara två sekunder återstod av matchen satte Robin Löfstedt matchavgörande 34-33.

Hultsfreds HF vann lördagens viktiga match mot Stavstens Vänner efter sanslös dramatik i slutsekunderna.

Handboll2017-02-18 15:26

Den första halvleken var jämn, men under de sista två och en halv minuterna kopplade hemmalaget Stavsten ett grepp om matchen då man gick från 13-13 till 16-13.

Inledningen av den andra halvleken var precis lika dyster för HHF. Stavsten gjorde 3-1 under de första fyra minuterna och var då i ledning med 19-14.

Men Hultsfred gav inte upp. Laget kämpade sig ifatt och under den sista kvarten byttes lagen om att ha ledningen.
Avslutningen av matchen blev dramatisk. Med dryga halvminuten kvar att spela kvitterade Stavsten till 33-33, men med matchens sista skott och bara dryga sekunden före full tid satte Robin Löfstedt sitt elfte och HHF:s 34:e mål.

Segern gör att HHF nu öppnar upp en lucka på fyra poäng till Stavstens Vänner under nedflyttningsstrecket.
På söndag väntar nästa viktiga match för HHF. Då kommer Cyrus på besök - laget som ligger två poäng och en placering (första laget ovanför kvalstrecket) före Hultsfred.

HHF:s mål: Robin Löfstedt 11, Eric Schultz 8, Adam Sundqvist 4, Andreas Thorngren 4, Axel Henriksson 3, Arvid Nilsson 2, Albin Nilsson 1.