HHF:s spetsvärvning skadad – så illa är det

Hultsfreds HF:s prestigevärvning inför den kommande division två-säsongen, allsvenskt meriterade storskytten Ivan Pilipovic, är skadad. – Det handlar om ett utdraget främre ledband i mitt ena knä, berättar han.

Hulstfreds HF:s spetsvärvning, Ivan Pilipovic, har skadat sitt ena knä. Han hoppas dock kunna vara tillbaka till seriepremiären den 1 oktober. Foto: Privat

Hulstfreds HF:s spetsvärvning, Ivan Pilipovic, har skadat sitt ena knä. Han hoppas dock kunna vara tillbaka till seriepremiären den 1 oktober. Foto: Privat

Foto:

Handboll2017-09-12 12:00

Hultsfreds Handbollsförening sökte efter en stark niometersskytt under i stort sett hela förra säsongen. En spelare som i första hand skulle komplettera skickliga duon Robin Löfstedt och Eric Schultz.

I somras landade HHF så ett riktigt starkt nyförvärv – före detta allsvenska storskytten Ivan Pilipovic.

Förra säsongen spelade han med IK Cyrus, och hade i princip bestämt sig för att inte spela kommande säsong på grund av sin arbetssituation. Men så dök HHF upp i bilden.

För dryga veckan sedan gjorde Pilipovic sin första träningsmatch med HHF, mot Karlskrona. Och olyckligtvis skadade han sig direkt.
– Jag landade fel och vred till mitt ena knä. I början gjorde det riktigt ont, berättar han.
– Det handlar om en skada på det främre korsbandet, men med lite rehab, vila och specialskydd tror jag att det ska gå.

Den gångna helgen spelade HHF en träningscup i Kalmar. Där fanns inte Ivan med, men däremot har han nu gått i gång och träna så smått igen.

– Det har funkat okej. Knäet känns stabilt och det smärtar inte allt för mycket. Nu handlar det mest om att lägga band på sig själv och inte gå igång för hårt direkt. Men man är ju verkligen spelsugen nu, säger Pilipovic.

Ivan Pilipovic mål är att vara hel och spelklar igen till serien drar igång.
– Jag har ju några veckor på mig, så det är vad jag siktar på. Sedan är det vöäl inte helt hundra att jag kommer vara reda för 60 minuter, men en stund måste jag kunna spela i alla fall, säger han.

HHF spelar sin seriepremiär hemma mot IFK Karlskorna den 1 oktober.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!