Hultsfred behöver ett trendbrott – mot bottenkollegan

Trots tre raka förluster är det positiva tongångar hos Hultsfreds HF. Till den superviktiga bortamatchen mot Stavstens Vänner har skadeläget ljusnat. – Vi åker till Trelleborg med i stort sett bästa möjliga lag, säger tränaren Kurt-Göran Limslätt.

Andreas Thorngren, som skadade knät förra helgen, är tillbaka redan till dagens bortamatch mot Stavstens Vänner.

Andreas Thorngren, som skadade knät förra helgen, är tillbaka redan till dagens bortamatch mot Stavstens Vänner.

Foto:

Handboll2017-02-18 09:50

Förra helgen tvingades duktige Andreas Thorngren avbryta hemmamatchen mot Växjö med en knäskada. Då befarade HHF att nyckelspelarens säsong var över.

Här kommer ett lugnande besked från Kurt-Göran Limslätt:

– Det verkar inte vara så farligt. Andreas tränade i torsdags och är tillgänglig för spel i helgen. Överlag ser det bättre ut på skadefronten. Bland annat kan Robin Löfstedt köra för fullt igen efter sin knäskada.

"Inga stjärnor..."

Dagens bortamatch mot bottenkollegan Stavstens Vänner är mycket viktig. Vid seger skulle det skilja fyra poäng ner till nedflyttningsstrecket.

– Visst är det en av säsongens viktigaste matcher hittills. Det vore skönt att visa för de andra lagen i botten att vi blir att räkna med, säger Kurt-Göran Limslätt.

I höstas förlorade ni med uddamålet mot Stavstens Vänner. Vad minns du från den matchen?

– Det var en jättetråkig förlust där vi tappade en stor ledning i slutet. Stavsten har kanske inga superstjärnor men det är ett jämnt lag som verkar ha spelat allt bättre på slutet.

Än så länge har Hultsfred släppt in flest mål av alla division två-lag. Vad beror det på?

– Vi har inte riktigt fått till samarbetet mellan försvar och målvakt. Det är något som vi tränar mycket på. Vi måste helt enkelt bli bättre på att skära av ytor och få till täcket.

I snitt har HHF släppt in drygt 28 mål per match. Om det ska bli seger idag behöver sannolikt den siffran sänkas.

– Jag har en positiv känsla. Vi är väldigt revanschsugna efter den jobbiga förlusten mot Stavsten i höstas, säger Kurt-Göran Limslätt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!