Hultsfred föll pladask mot nästjumbon

Hultsfreds HF hade inte mycket att säga till om i bortamatchen mot Åhus under lördagen. Gästerna stod för en av säsongens svagaste insatser och fick se sig besegrade med hela tio bollar, 29-19.

Handboll2018-02-10 16:32

Nästjumbon Åhus inledde matchen väldigt piggt samtidigt som Hultsfred stod på hälarna. Hemmalaget gick på bara farten upp till en fyramålsledning (5-1) efter sju minuter och här tog HHF en timeout för att rycka upp sig. Det blev dock ingen särskild förändring för gästerna efter snacket utan det knackiga spelet fortsatte för Hultsfred och Åhus fortsatte trycka på framåt. Gästerna hade som närmast tre mål upp till hemmalaget under första 30 och i slutskedet av halvleken ökades avståndet mellan lagen rejält. Åhus var i ledning med hela 17-11 i paus. Hultsfred var i rejäl brygga och utgångsläget inför den andra halvleken var mycket tufft.

Efter halvtidsvilan fick Hultsfred det fortfarande inte att stämma åt något håll. Åhus var effektiva i anfallsspelet samtidigt som HHF var rena rama motsatsen. Avståndet upp till nästjumbon bara växte på resultattavlan och matchen gled gästerna ur händerna väldigt snabbt. Med kvarten kvar var Åhus i ledning med 24-15 och det var rullgardin ner för Hultsfred som inte hade mycket alls att säga till om. Med matchen avslutad skrevs slutresultatet till 29-19 för Åhus och gästerna fick konstatera ett surt nederlag med hela tio bollar.