Hultsfred HF slarvade bort segern

Hultsfred hade alla möjligheter att vinna hemma mot topplaget Halmstad, men slarvade bort sina lägen. Istället klev före detta landslagsspelaren Christian Eriksson fram och avgjorde matchen. - Med min rutin måste jag försöka visa vägen. Den här gången gick det bra, men det var tufft, riktigt tufft, erkände Christian Eriksson efter segern med 30-29.

Hårt uppvaktad. Hultsfreds Sasa Omrcen markerades hårt i mötet mot Halmstad, men lyckades ändå trycka dit åtta bollar. Detta tröstade nog dock föga då HHF till slut förlorade med uddamålet.

Hårt uppvaktad. Hultsfreds Sasa Omrcen markerades hårt i mötet mot Halmstad, men lyckades ändå trycka dit åtta bollar. Detta tröstade nog dock föga då HHF till slut förlorade med uddamålet.

Foto:

Handboll2009-12-14 07:26


Det ska direkt sägas att det här var en riktigt bra division två-match. Och det ska snabbt sägas att Hultsfred till stora delar gjorde en mycket bra insats mot ett bra motstånd. Insatsen var värd minst en poäng och ingen hade nog protesterat om det hade blivit två heller.
Hultsfred visade dock upp ett klent spel till en början och innan matchklockan hade nått åtta minuter var ställningen 3-7. Framför allt var det skyttet från distans som var riktigt klent och gjorde att HHF hamnade i underläge.

Bra skytte av Ivan
Men ett par kontringsmål av Mattias Karlsson och ett par kanoner från Ivan Milikic ändrade matchbilden. Hultsfred gick fram till ledning med 13-9, som blev 14-10 och som även borde ha varit 15-10. Men istället började hemmalaget slarva och 14-13 i halvtid kändes i det läget i underkant.
Den andra halvleken blev ett riktigt nervpiller där Hultsfred gick fram till 16-14 innan Halmstad kunde gå ikapp till 16-16. Från 16-16 fram till 27-27 skilde det aldrig mer än ett mål åt något håll. Snacka om dramatik.
Det var då han klev fram på allvar, landslagsmeriterade Christian Eriksson. Han hade förvisso gjort sex mål tidigare i matchen, men både 27-28 och 27-29 samt en snygg framspelning till 28-30 var hans verk.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!