Hultsfred HF spelade ut topplag

Hultsfred HF gjorde sÀsongens bÀsta insats och spelade ut serieledande IF Kristianstad i en halvlek. - Vi gjorde en fantastiskt bra insats, konstaterade en lyrisk Benny Ek, trÀnare för HHF, efter segern med 32-29.

Sasa Omrcen avslutade effektivt för HHF i lördags och noterades för Ätta fulltrÀffar.

Handboll2009-11-23 07:24

Kristianstad kom till Hultsfred med sex segrar och bara en förlust. Men de unga skÄnepÄgarna fick nÄgot ovÀntat vÀnda hem med sÀsongens andra förlust efter en kanoninsats frÄn Hultsfreds sida.
Framför allt var det insatsen i den första halvleken som imponerade, trots att HHF kom i ett tidigt 1-4-underlÀge.
- Det kÀndes trots det inte oroligt. Vi var noggranna i hemlöpningarna och det var mer tillfÀlligheter som gjorde att de fick mÄl, tyckte Benny Ek.

BÀsta för sÀsongen
Försvarsspelet var klasser bÀttre Àn tidigare och framÄt producerades det ocksÄ mÄl. Hultsfred drog successivt ifrÄn i mÄlprotokollet och hade med sig 17-11 efter den första halvleken.
- Vi har jobbat med försvarsspelet hela veckan och det syntes. Titta bara pÄ David (SvÀrd) och Josip (Dodik), de slet kopiöst. Och framÄt fungerade det ocksÄ bra. Den första halvleken var den klart bÀsta i Är.
Trots överlÀget tog inte HHF ut nÄgot i förskott och gÀstande Kristianstad, som visade sig vara ett oerhört bollskickligt lag, hade lÄngt ifrÄn givit upp.
Hemmalaget höll ifrÄn till 23-17 efter 40 minuters spel, men sen började bortalaget knappa in. Inte minst beroende pÄ att Hultsfred drabbades av ett par tunga utvisningar. Vid stÀllningen 28-27 och 29-28 var det riktigt spÀnnande, men hemmalaget hade bevisligen inte tÀnkt att slÀppa den hÀr matchen. HHF gick upp till 31-29 och efter en mÄlvaktsrÀddning kontrade man in helt matchavgörande 32-29.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!