Hultsfred imponerade i toppmötet

Hultsfreds HF vann måstematchen mot HK Bilagan med 34-27 (17-10). Nu räcker det med seger i den sista matchen mot KFUM Kalmar HK för att ta kvalplatsen. - Det kommer inte bli lätt, men vi har allt i egna händer, säger HHF:s tränare Tomas Svensson.

Adam Sundqvist var het i den så viktiga matchen mot HK Bilagan. Sundqvist gjorde sex mål och var en av Hultsfreds allra bästa spelare i matchen.

Handboll2015-02-23 07:38

Hultsfred Handboll är på väg mot kvalspel till division två. Mycket hängde på helgens match mot HK Bilagan. Hultsfred gjorde allt rätt - och besegrade Växjös farmarklubb med hela 34-27. Segern grundlades i den första halvleken.

Bra i första
- Vi gör en superb förstahalvlek. De överraskade oss med ett "nedgrupperat" försvar, men vi löste det ändå. Sedan försökte de punkta Eric (Schultz), men det hjälpte inte. Alla tog ett jäkligt stort ansvar i den första halvleken, säger HHF-tränaren Tomas Svensson.
HHF tog kommandot direkt. 5-2 förvandlades till 10-5 och till slut 17-10. Bilagan var aldrig nära att störa i den första halvleken.
I den andra blev det jämnare. Bilagan punktade inte längre bara Eric Schultz, utan även Henrik Böris.