Hultsfred kan kliva över strecket – viktig bortamatch i Skåne

Ystadpågarna borta i eftermiddag. En match som kan ta Hultsfreds HF över det negativa kvalstrecket i division två-handbollen. – Det känns inte alls omöjligt, säger HHF-tränaren Kurt-Göran Limslätt.

Eric Schultz har varit sjuk i veckan men spelar i eftermiddag.

Eric Schultz har varit sjuk i veckan men spelar i eftermiddag.

Foto:

Handboll2017-03-11 12:23

Efter förra helgens matcher tajtade det till sig ordentligt kring de nedre strecken i handbollstvåan.

Nästjumbon Ystadpågarna slog det första laget ovanför kvalstrecket, IK Cyrus, stort. Detta innebär att Hultsfreds HF nu ”bara” har två poäng upp till Cyrus för att slippa kval.
– En riktig kul serie. Om vi vinner i dag så stressar vi nog upp flera av lagen runtomkring oss i tabellen, säger HHF-tränaren Kurt-Göran Limslätt.

Samtidigt närmade sig Ystadpågarna, nu på nedflyttningsplats, under-ifrån och är i skrivande stund fyra pinnar efter Hultsfred. Lägg därtill att Ystadpågarna och Karlskrona Flottan (båda precis bakom i tabellen) möttes sent i går kväll.

Du förstår då hur viktig dagens match (tredje sista omgången) mellan just Ystadpågarna och Hultsfred är?
– Det är inte många av våra spelare som är helt friska, men vi kämpar på, skrattar Kurt-Göran Limslätt.
– Eric Schultz har varit sjuk i veckan och Adam Sundqvist har problem med sin axel, men båda spelar. Christoffer Sundqvist tog bort gipset (handskadad) i går, så han är snart tillgänglig också, säger Limslätt.

Som alltid med farmarlag är det oklart vilket lag Ystadpågarna mönstrar i dag.
– Deras A-lag spelade i torsdags och hade 15 spelare med då, så det lär nog inte bli så många av dem som kan flytta ner. Det känns inte alls omöjligt med två poäng, säger Limslätt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!