Hultsfred reser till handbollsmetropolen

Åhus är vida känt i Handbolls-Sverige. Spelare och lag vallfärdar till den lilla orten utanför Kristianstad varje sommar för att delta i den handbollsturneringen. Idag är det Hultsfreds tur att åka dit.

Hultsfred har två segrar i ryggen inför eftermiddagens match mot Åhus.

Hultsfred har två segrar i ryggen inför eftermiddagens match mot Åhus.

Foto: Micael Rundberg

Handboll2017-01-14 09:17

Åhus är ett topplag, Hultsfred ett bottenlag.

Trots detta har HHF bättre form. Laget har tagit två viktiga segrar i rad mot Karlskrona Flottan. Åhus däremot har fyra förluster i de fem senaste kamperna. Å andra sidan var det just borta mot Hultsfred matchen som Åhus vann senast.

- Jag tycker att vi har blivit allt bättre och tagit kliv jämfört med hur det var innan säsongen. Och på bortaplan har vi varit starka, bortsett från Trelleborgsmatchen, säger tränaren Kurt-Göran Limslätt.

Vad har de dubbla vinsterna mot Flottan betytt?

- Att självförtroendet höjs och att det roligare att träna. Det blir inte samma tryck på killarna efter att vi vunnit ett par matcher.

Tre tuffa matcher

Inför den 13:e omgången är HHF på negativ kvalplats. För att laget ska kravla sig ovanför det där strecket krävs flera bra insatser framöver. Och det kan bli tufft om vi tittar på motståndet i de nästkommande matcherna.

Tre topplag står på tur, med Åhus, Malmö och Trelleborg. Men jag tycker att vi har chans mot dem. Vi förlorade bara med ett par bollar hemma mot Åhus och vi spelade länge jämnt mot Malmö.

Vad tycker du om Åhus som lag?

- Ett komplett lag på den här nivån. De har bra skyttar, är vassa på kanterna och är duktiga på mittsex. Jag tror ändå att dom passar oss ganska så bra. De spelar metodiskt och är inte så snabba.

I HHF finns ett frågetecken kring bjässen Sasa Omrcen, som har känningar i ett knä. Limslätt hoppas och räknar dock med hans medverkan i dag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!