Hultsfred tappade allt: "Det här ska bara inte få hända"

Ledning med 29-26 för Hultsfred mot Cyrus och bara dryga minuten kvar att spela. Då tappade hemmalaget allt i den viktiga matchen. – Det här ska bara inte få hände, suckar tränaren Kurt Göran Limslätt efter 29-29.

Spelande tränaren Robin Löfstedt var bäste målskytt för Hultsfred med sina åtta mål. Här diskuterar han med domarna. Foto: Micael Rundberg

Spelande tränaren Robin Löfstedt var bäste målskytt för Hultsfred med sina åtta mål. Här diskuterar han med domarna. Foto: Micael Rundberg

Foto:

Handboll2017-02-27 09:34

Med en minut och 16 sekunder kvar av matchen mellan Hultsfreds HF och IK Cyrus satte Arvid Nilsson 29-26 för hemmalaget.

Spelarna skrek ut sin glädje och publiken räknade hem en oerhört viktig seger i kampen om att slippa kvala sig kvar i handbollens division två.

Minuten senare var det knäpptyst i hallen och tomma blickar hos hemmaspelarna.

Så här gick Cyrus osannolika utjämning till 29-29 till:
• 58:52: Cyrus ställer om snabbt efter HHF-målet och planens gigant Jonathan Lennström Nyströn tillåts alldeles för enkelt att göra sitt nionde mål, 29-27.

• 29:22: Hultsfreds Arvid Nilsson frispelas, men får bollen på foten när han ska avgöra matchen. Cyrus vänder återigen och reducerar till 29-28.

• 29:40: Hultsfred är i anfall och har möjlighet att bara vara kalla, hålla bolen i laget och spela av tiden. Istället tar man ett stressat inspel som Cyrus bryter och tar sedan time out med 15 sekunder kvar.

• 29:51: HHF:s spelande tränare Robin löfstedt blir utvisad.

• 29:56: Bollen till duktige Cyrus-spelaren Joacim Kihlberg, som med ett distansskott gör sitt sjunde mål och kvitterar till 29-29.

– Det här ska bara inte få hända. Det är alldeles för slarvigt på slutet - för stirrigt och för dåliga inspel, säger HHF-tränaren Kurt-Göran Limslätt.
– När det är 20 sekunder kvar behöver vi inte gå för avslut, men tyvärr är inte alltid huvudet med när man är stressad och trött.

Efter slutsignalen var HHF-spelarna riktigt irriterade på domarduon, som de menade svarade för en rad felbedömningar i slutet av matchen.

– Det är så tråkigt att domarna ska gå in och avgöra det här. Först slår de ner Robin (Löfstedt) två gånger utan att något händer. Sedan ger han ett slag av misstag med nio sekunder kvar och blir utvisad direkt. Jag förstår att han är upprörd nu – de är så jäkla orättvisa där, suckar Limslätt.

– Men det är klart att vi ska vinna den här matchen i alla fall. Jag tycker att vi är det bättre laget, även om vi inte var lika bra i dag som senast mot Stavstens Vänner.

Om man ska lyfta fram det positiva med den poäng Hultsfred fick med sig, så är det att laget nu i stort sett har säkrat kval– som sämst.
– Ja, så är det. Men planen var att ta en tvåa i dag och gå upp jämsides med Cyrus. Då hade vi verkligen haft chansen att kliva över kvalstrecket. Nu får vi förlita oss på andra lag även om vi tar två segrar på de tre matcherna som återstår, säger KG Limslätt.

För det skade- och sjukdomsdrabbade Hultsfred väntar nu två veckors speluppehåll innan jumbon Ystadpågarna väntar på bortaplan. Därefter återstår Lågan hemma och Karlshamn borta.

Bäst i HHF i går var Eric Schultz, Andreas Thorngren och målvakten Jesper Rüdiger.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!