Hultsfred tappade allt på slutet

Stavstens Vänner. Nåja, så värst sjysta var inte skåningarna mot Hultsfreds HF i lördags. HHF var på väg mot seger, men tappade allt i slutminuterna när Stavsten vände till 33-32 sedan Hultsfred varit i ledningen med 18-15 i paus.

TUNG FÖRLUST. Målvakten Jesper Rüdiger, som för närvarande är knäskadad, var mycket besviken efter lördagens förlust. ”Det fanns ju inte på världskartan att vi skulle förlora den här matchen.” Foto: Michael Nordin

TUNG FÖRLUST. Målvakten Jesper Rüdiger, som för närvarande är knäskadad, var mycket besviken efter lördagens förlust. ”Det fanns ju inte på världskartan att vi skulle förlora den här matchen.” Foto: Michael Nordin

Foto:

Handboll2016-10-31 15:00

Nej, inte igen?

Jo. Historien upprepade sig ännu en gång. För fjärde matchen i rad fick Hultsfred se sig slaget med något ynka mål.

Den här gången med ett enda. Det som annars såg så fantastiskt bra ut bara fyra minuter före slutet, då HHF ledde med tre bollar.

– Vi är tyvärr för tama när det hettar till i slutet på matcherna och i de avgörande ögonblicken, säger den luttrade tränaren Kurt-Göran Limslätt.

Att han är besviken är tydligt, men han verkar ändå inte vara så nedslagen.

– Visst svider det i hjärtat att för tredje gången förlora med uddamålet – och på det här sättet. Vi blir för stillastående och går in och duttar boll istället för att ha fart och våga.

”Duttar boll”

Rutinerade Limslätt vet vad som krävs för att få med sig resultaten framöver:

– Vi måste köra på tuffare på träningarna. Vi är lite för tama i vissa situationer.

I slutet fungerade ingenting. Allt låste sig.

– Vi blir lite tafatta och vet inte riktigt vad vi ska göra när de punktar Robin (Löfstedt).

I slutet märktes det också att Stavstens Vänner hade mer rutin. Trelleborgslaget kunde ganska behändigt och enkelt vända underläge 29-32 till seger 33-32. Skicklige spelfördelaren Daniel Lindqvist växte ut till en jätte tillsammans med vänsterkantens Jonas Larsson och målvakten Lukas Jönsson. Jumbon Stavsten tog därmed säsongens första seger och tog sig upp på samma poäng som HHF.

– Det fanns ju inte på världskartan att vi skulle förlora den här matchen..., säger knäskadade målvakten Jesper Rüdiger och skakar på huvudet.

För honom väntar titthålsoperation i det skadade knäet idag.

Derby nästa

För Hultsfreds del väntar ett uppehåll innan det tuffa ”derbyt” mot Växjö. Högersexan Andreas Thorngren var bäst i HHF jämte Eric Schultz och Robin Löfstedt.

Målen i HHF: Eric Schultz 9, Robin Löfstedt 8, Andreas Thorngren 6, Lukas Örnros 3, Sasa Omrcen 2, Wiktor Dehlin 2, Adam Sundqvist och Christoffer Sundqvist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!