Hultsfred vinnare i handbollsrysaren

Säsongen är över för Hultsfreds Handboll. Och gissa om det jublas i HHF. – Fantastiskt starkt av oss att klara av det här. Det känns nästan som att vinna en serie, säger tränaren Robin Löfstedt efter bortasegern med 27-24 i sista omgången mot Karlshamn. Därmed slipper HHF kvala, då Cyrus inte vann sin match med tillräckligt många mål.

Klart med nytt division två-kontrakt. Hultsfred vann bortamötet mot Karlshamn med 27-24 och slipper därmed kvala.

Klart med nytt division två-kontrakt. Hultsfred vann bortamötet mot Karlshamn med 27-24 och slipper därmed kvala.

Foto:

Handboll2017-03-25 18:29

Hela säsongen har varit en lång jobbig kamp för att försöka undvika nedflyttning eller kval. Nu kan vi summera den. Hultsfreds HF har visat en enorm moral och är klart för fortsatt spel i division två nästa säsong. Avgörandet blev en rysare av stora mått.

Inför den sista omgången låg HHF på rätt sida kvalstrecket, på samma poäng men med nio måls bättre målskillnad än Cyrus, under strecket.

Att Cyrus skulle besegra jumbon Stavsten var tämligen säkert. Att Hultsfred skulle göra detsamma mot svårspelade Karlshamn på bortaplan var desto tuffare.

– Jag var orolig. Vi visste att Cyrus ledde med nio bollar ett tag i sin match, medan vår match var jämn. Cyrus match tog dessutom slut lite senare än vår.

När dramat var över, stod HHF som vinnare. Cyrus segermarginal mot Stavsten (31-26) räckte inte för att passera Hultsfred och kravla sig över kvalstrecket.

– Det är så skönt att slippa kval. Vi visar igen hur bra vi är när vi spelar med fullt manskap. Känslan i omklädningsrummet efteråt var fantastisk, säger Robin Löfstedt, som ännu inte bestämt sig för om det blir en fortsättning i HHF nästa säsong eller inte.

– Jag vet inte. Jag har fått ett par bra erbjudanden, men just nu tänker jag inte på det, utan gläds åt det här.

Löfstedt blev bäste målskytt i HHF med 10 mål. Han var bäst i laget tillsammans med Eric Schultz, Sasa Omrcen, Albin Nilsson och comebackande William Carlford.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!