Hultsfreds härliga vändning

Åtta mål och lysande spel åt båda håll. Hultsfreds HF:s nyförvärv från Eksjö, Andreas Thorngren, strålade efter dagens grymt viktiga seger hemma mot Flottans IF (farmarlag till elitserielaget HIF Karlskrona) med 33-31 (14-16) i handbollstvåan. – Underbart. Med publikens hjälp stängde vi matchen.

"Du borde köpa dig en Tyrolerhatt, bara därför att..." Både lättnade och glädjen var stor efter Hultsfreds HF:s seger över Flottans IF på lördagseftermiddagen.

Handboll2017-01-07 16:55

HHF inledde annars på absolut sämsta tänkbara sätt. Efter elva minuter var ställningen 1-5 och det storväxta Hultsfreds-laget hade uppenbara problem med små, snabba, tekniska och välskolade motståndare.
För det ska sägas direkt – Flottans IF är en väldigt bra lag – trots att de slåss i de nedre regionerna av tabellen.
– Verkligen. Tre av dem spelar frekvent i elitserien och jag är faktiskt överraskad att de inte ligger högre upp i tabellen, säger HHF:s tränare Kurt-Göran Limslätt.
Faktum är att fem av Flottans spelare i eftermiddag tillhör elitserielagets trupp.

Allteftersom arbetade sig dock Hultsfred in i matchen och efter underläge 14-16 i halvtid chockstartade HHF i den andra.
När drygt tre minuter var spelade hade HHF gjort fyra raka mål och tagit ledningen med 18-16 – en ledning man sedan aldrig släppte. Men det blev oerhört dramatiskt på slutet.
Med två minuter kvar reducerade Flottan och HHF:s ledning var då bara 32-31.
Minuten senare sumpade Hultsfred ett anfall och gästerna fick chansen att kvittera. Då klev HHF-målvakten Oliver Carlford fram och gjorde en lika snygg som matchavgörande räddning och i anfallet efter, med 14 sekunder kvar, fastställde istället Robin Löfstedt slutresultatet till 33-31.

Andreas Thorngren gjorde åtta av HHF:s 33 mål och nyförvärvet från division tre-klubben Eksjö BK växer allt mer in i division två-kostymen för varje match som går.
– Det är så jäkla kul här i Hultsfred. Det är go i laget och härlig stämning på matcherna.
– Vi har tappat många matcher som vi skulle ha haft  – då är det extra skönt att lyckas. – – Det blev lite stressat på slutet, men vi lyckades stänga matchen med publikens hjälp. Det var en fantastisk stämning idag och det betyder så mycket.
Vad tycker du om Flottan då?
– De spelar med ett högt tempo, men ibland straffar de sig själva. De tappar boll, blir stirriga och släppte kanten ganska ofta. Men för mig är det bara att tacka och ta emot, ler åttamålsskytten

I och med segern knappar HHF in på lagen ovanför kvalstrecket och utökar samtidigt avståndet till lagen under nedflyttningsstrecket. Man är nu också bara en poäng bakom Flottan på nionde plats.

Målskyttar för Hultsfred: Andreas Thorngren 8, Robin Löfstedt 8, Eric Schultz 6, Adam Sundqvist 3, Albin Nilsson 3, Sasa Omrcen 3, Arvid Nilsson 1, Lukas Österlund 1.