Hultsfreds härliga vändning

Äntligen är Hultsfreds HF över nedflyttningsstrecket i handbollstvåan igen. Laget svarade för en stark vändning borta mot Flottans IF i går kväll och vann med 27-24. – När alla spelare är tillgänliga är vi ett av seriens fyra-fem bästa lag, säger tränaren Kurt-Göran Limslätt.

Med tio gjorda mål ledde HHF:s spelande tränare, Robin Löfstedt, sitt lag till seger. 24-27 slutade bortamötet mot Flottans IF i Karlskrona i går kväll. Foto: Magnus Strömsten

Handboll2016-12-19 13:00

Avslutningen av den viktiga matchen blev dramatisk. Med två minuter och 40 sekunder kvar att spela var ställningen 24-24.

När klockan stod på 60 minuter hade kantspelare Andreas Thorngren briljerat, gjort tre mål och fixat tre pinnar till HHF.

Men det såg illa ut i början. Redan efter fem minuter ledde Karlskrona-laget med 5-1 och i paus var ställningen 14-11.

Sedan kom HHF:s mäktiga vändning.

”Snabba som tusan”

– Vi läste av deras spel, korrigerade och skar av passningslägena. De var snabba som tusan, men då började de tappa bollar, säger HHF-tränaren Kurt-Göran Limslätt.

När elva minuter återstod av matchen ledde HHF med 23-20. Men då kom en vändning åt andra hållet.

– Det var väl ett par domslut där som vi inte var helt nöjda med. Sedan satte de dubbelpunkt på oss, men vi löste det.

Och det var just detta som sänkte Flottan, då snabbe Andreas Thorngren fick öppna gator på slutet.

Hittat nycklarna

– Efter alla skador har vi nu kunnat träna ordentligt i en vecka. Det har gett oss nycklar vi inte haft tidigare. Och det kommer bli ännu bättre när vi får upp tempot mer, säger Limslätt.

Bäst i HHF var tiomålsskytten Robin Löfstedt, målvakten Oliver Carlford, Andreas Thorngren och Eric Schultz.

Matchfakta

Flottan-HHF 24-27 (14-11)

Målen, HHF: Robin Löfstedt 10 (2), Andreas Thorngren 5, Eric Schultz 5, Sasa Omrcen 3, Albin Nilsson 2, Arvid Nilsson 2.