Hultsfreds HF en vinnare igen

Ett revanschsuget Hultsfred begav sig till Alstermo för att ta sig an Hohultslätt under fredagen. HHF kämpade hårt och dominerade vilket till slut resulterade i vinst med 31-27.

Handboll2017-10-27 19:53

Hohultslätt tog ledningen med 1-0, men detta var enda stunden hemmalaget skulle vara i ledning i matchen. De inledande tio minuterna var ganska jämna, men Hultsfred började koppla ett allt större grepp om matchen. Målmässigt skapade gästerna ett försprång och var i sista delen av halvleken ofta i ledning med två-tre bollar. I halvtid var ställningen 12–15 och fem av HHF:s mål gjordes av en av matchens bästa spelare, Ivan Pilopovic.

– Ivan fick mycket ytor i matchen. Det var riktigt bra att vi hade han där, säger HHF-tränaren Robin Löfstedt.

Efter halvtidspausen har Hultsfred fortsatt bra kontroll över matchen. Efter femton minuter i den första perioden punktförsvarade hemmalaget HHF:s Robin Löfstedt och fortsatte med det matchen ut.

– Vi spelade utan målvakt i anfallen och fick bra utdelning. De stod kvar med punkten men vi gör målen ändå, menar Robin Löfstedt.
Hohultslätt hade långa anfall medan gästerna hade lite kortare och kom till bättre lägen. Med åtta minuter kvar av matchen var Hultsfred i åttamålsledning (21-29), men avståndet skulle minska.

– Det är alltid svårt när man leder med så många mål att fortsätta tugga på.
Hemmalaget gjorde fem raka mål, men försprånget HHF hade skapat sig var allt för stort. När Sasa Omrcen med 57:48 på klockan tryckte in 30-26 var matchen definitivt avgjord. Segersifforna skrevs till 31-27 till slut och Hultsfred var tillbaka på vinnarspåret igen.

– Jag tycker vi dominerar hela matchen. Vi var både större och starkare så jag tycker segern var fullt rättvis. Med en man mer i 45 minuter ska man vinna matcher, säger Löfstedt och fortsätter:
– Detta är det sämsta laget vi mött hittills i år, men det gäller att vinna även de här matcherna.

Målvakten Jesper Rüdiger gör en bra match och mittsexorna Eric Schultz samt Albin Nilsson beröms för sitt hårda slit.

Målskyttar, HHF: Sasa Omrcen 8, Ivan Pilipovic 7, Andreas Thorngren 7, Lukas Örnros 2, Albin Nilsson 2, Eric Schultz 2, Adam Sundqvist, Robin Löfstedt, Christoffer Karlsson.