Hultsfreds målkung är eftertraktad – flera klubbar rycker i honom

Efter målsuccén i division två är det flera klubbar högre upp som rycker i HHF:s stjärna Robin Löfstedt. – Det är smickrande, men just nu vill jag bara fokusera på säsongsavslutningen med Hultsfred. Om vi vinner över Cyrus i helgen ser det väldigt bra ut. Då tror jag att vi fixar nytt kontrakt, säger Löfstedt.

Robin Löfstedt har en nyckelroll när Hultsfreds HF kämpar för nytt kontrakt i divison två. Hittills har han gjort 143 mål.

Robin Löfstedt har en nyckelroll när Hultsfreds HF kämpar för nytt kontrakt i divison två. Hittills har han gjort 143 mål.

Foto:

Handboll2017-02-26 09:33

Tidigare i veckan berättade vi att Robin Löfstedt är målbäst i hela serien. På 18 matcher har han gjort makalösa 143 mål trots att han blivit punktmarkerad långa stunder.

– Det är mer än vad jag trodde. Men tar man bort mina straffmål hade nog Eric Schultz varit bättre. Enligt mig är det han som är säsongens stora utropstecken, säger Löfstedt.

"Är lite sugen..."

Den senaste tiden är det tre-fyra klubbar i Allsvenskan och division ett som har ringt Robin Löfstedt angående nästa säsong.

I det här läget stänger han inga dörrar.

– Jag är faktiskt lite sugen på att spela högre upp igen. Men då måste verkligen allt stämma. När man har heltidsjobb, sambo och två småbarn är det inte lätt att få ihop allt.

Hur ser du på en fortsättning i HHF?

– Det är absolut ett hett alternativ. Om klubben får in några nyförvärv och kan presentera en bra lösning är jag självklart intresserad. Än så länge har vi bara snackat lite löst om nästa säsong. Jag kommer att ta mig en rejäl funderare när serien är slut. Nu vill jag som sagt bara fokusera på våra kommande matcher, säger Robin Löfstedt.

Han tillägger:

– Det enda jag vet är att jag inte kommer att spela i division tre igen. Det är för låg nivå.

Mycket publik

Med andra ord är det av största vikt att Hultsfred räddar nytt kontrakt i division två.

Med fyra omgångar kvar har HHF skaffat sig ett hyfsat utgångsläge i tabellen. Det skiljer två poäng upp till Cyrus på säker mark.

På söndag möts lagen i Hagadal.

– Det blir en häftig match. Eftersom det är fritt inträde (enkronasmatch) lär det bli 300-400 åskådare, säger Robin Löfstedt.

HHF-stjärnan tror stenhårt på seger:

– Jag tycker att vi är ett bättre handbollslag än vad Cyrus är. Jämfört med i höstas har de tappat några viktiga spelare. Bland annat har Ivan Pilipovic lagt av. Han var en av seriens bästa på nio meter.

Hultsfred får troligtvis klara sig utan Sasa Omrcen (sjuk) och Adam Sundqvist (axelskadad).

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!