Hyllas efter 500 mål: "Otrolig vinnarskalle"

Jamina Roberts skrev i och med sitt 7–7-mål mot Ungern in sig i historieböckerna som den blott åttonde damspelaren i det svenska handbollslandslaget att göra över 500 landslagsmål. –Otroligt häftigt att man kan göra en resa från att ha spelat 150 landskamper som joker till att bära landslaget, säger förbundskapten Tomas Axnér.

Sveriges Jamina Roberts gjorde mål nummer 500 i landslaget mot Ungern.

Sveriges Jamina Roberts gjorde mål nummer 500 i landslaget mot Ungern.

Foto: Christine Olsson/TT

Handboll2022-11-14 23:32

Vänsternian gjorde sin hittills bästa match i EM med nio fullträffar och 12 assist. Hon har nu 507 mål i den blågula tröjan.

– Vi har inte mött Ungern lika många gånger och de kanske inte är lika förberedda på att jag kommer i fart, så det var bra. Det var skönt att det lossnade lite, säger hon efter matchen.

Trots Roberts fina match fick hon inte utmärkelsen som matchens lirare, den gick till Linn Blohm som förutom sex mål drog ett tungt lass i försvaret. Roberts är inte besviken.

– Hade det varit en resa till New York hade jag varit sur, men det där plakatet spelar ingen roll, säger hon.

Hyllas av förbundskaptenen

Att hon nu är en del av 500-klubben har hon heller inte funderat så mycket på.

– Jag fick reda på det nu efteråt, man har liksom inte koll på det där. Men det är kul sedan när man slutar kanske, att skryta med eller något, säger hon med ett skratt.

En som däremot lägger stor vikt vid Roberts prestationer i landslaget är förbundskapten Tomas Axnér.

– Jag vet inte riktigt vad jag ska säga. Hon är otroligt viktig för oss och så är det otroligt häftigt att man kan göra en resa från att ha spelat 150 landskamper som joker till att bära landslaget och vara en spelare som visar vägen. Vi ger henne mycket förtroende men hon har också tagit det på ett väldigt bra sätt, säger han.

"Världens bästa genombrottsspelare"

Axnér berättar att han i mångt och mycket byggt upp ett spel efter Roberts:

– Det är klart att det är en spelare som betyder väldigt mycket för mig och det här lagbygget. Hon är en otrolig vinnarskalle och spelet är lite regisserat för att sätta henne i många duellägen. Vi har en av världens bästa genombrottsspelare och får vi henne i de lägena ska hon kunna kliva och släppa boll som hon gör i dag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!