”Jag förstår verkligen Robin”

Robin Löfstedt kritiserade klubbens agerande efter den tuffa starten. Nu bemöter ledningen i Hultsfreds HF kritiken. – Jag förstår Robins frustration, utan tvekan. Men vi har faktiskt jobbat kontinuerligt med att få hit spelare, säger ordförande Ulf Larsson.

Hultsfreds HF:s ordförande Ulf Larsson bemöter kritiken från spelande tränaren Robin Löfstedt.

Hultsfreds HF:s ordförande Ulf Larsson bemöter kritiken från spelande tränaren Robin Löfstedt.

Foto:

Handboll2016-12-06 09:00

Det var inför lördagens bortamatch mot topplaget Malmö HP som spelande tränaren Robin Löfstedt rensade sina tankar. 

Han var missnöjd med hur föreningen skötte det hela efter lagets tunga start på division 2.

– Jag vet inte riktigt vad Hultsfreds ambition, nu verkar det som de skiter i vilket. Hade jag suttit i styrelsen och det gått så dåligt för laget hade jag tagit tag i det direkt. Det finns alternativ runt omkring i Småland och sen måste man kanske öppna plånboken, annars blir det division 3 nästa år, sade bland annat i lördagstidningen.

Ger svar på tal

Ordförande Ulf Larsson ger nu svar på tal. 

– Från klubbens sida har vi hela tiden jobbat för att få till ett fullkomligt lag. Vi har råd med två niometersspelare men vi har inte råd med att sätta upp en hel uppställning på den positionen. I en sådan liten förening har man inte de resurserna, säger Ulf Larsson. 

Han är också inne på att truppen ser stark ut på alla positioner – förutom på niometerslinjen. Där har de åkt på tunga skador och det gör att spelare som exempelvis Robin Löfstedt får dra ett tungt lass.

– Det handlar helt enkelt om att vi är kort om niometersspelare. Punkt slut, så år det. Och då får man gå hårt på till exempel Robin (Löfstedt).

Den ekonomiska aspekten är helt avgörande i detta läge. 

”Har inte råd”

– Vi har inte råd att plocka in toppspelare på niometer. Bra division 2-spelare, ja, utan tvekan. Det är också sådana spelare vi har varit i kontakt med, typ fem-sex spelare. Men de har fått tacka nej av olika orsaker, som till exempel jobb. 

Men ni har alltså försökt?

– Ja, verkligen. Vi har dammsugit allt som finns. Jag har tagit hjälp av ”KG” (Kurt Göran Limslätt) och Robin (Löfstedt) och bett dem kolla med spelare som de känner. Men tyvärr, vi ligger i en liten gråzon. Högsby har ingen verksamhet, Västervik har precis kommit igång och från Oskarshamn hade vi bland annat Marcus Andersson på gång in inför den här säsongen.

Har ni tagit åt er av det som Robin sade? 

– Ja, självklart. Jag förstår Robins frustration, utan tvekan. Men vi har faktiskt jobbat kontinuerligt med att få hit spelare. Det gäller att ha kontakter och få veta vilka spelare som skulle kunna vara aktuella för det här men det är inte lätt.

Vad händer nu?

– Vi har kontakt med två niometersspelare som ska träna med oss inom kort och båda två skulle rakt in i a-lagstruppen. Så bra är dem. En av dem är riktigt duktig i försvaret. 

Samtidigt lovordar han de unga talangerna som har kommit upp i a-laget.

– De som har kommit in i år har gjort det jäkligt bra när de kommit in och fått chansen. Det är bara hatten av för dem. De har tränat och legat i. 

Hultsfred ligger näst sist i division 2 med fyra poäng.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!