Jakten på en perfekt säsong - HHF behöver bara en seger till

Hultsfreds HF:s serieseger är redan klar. Slutomgångarnas morot: gå igenom serien obesegrade. Borta mot Eksjö blev det seger med 28-23.

HHF:s Eric Schultz hängde en del bollar i helgen. Foto: Arkiv

Handboll2016-03-07 15:51

Hultsfreds HF svarade för en stark första halvlek och ledde som mest med 15-8 efter 22.55.

Precis före halvtid drabbades Hultsfred av en utvisning - och ytterligare en i början av andra halvlek.

Det var Eksjös gratisbiljett och tio minuter in i andra halvlek ledde de med 20-18.

- Det var ändå rätt lugnt men visst blev det lite halvstressigt, säger tränaren Simon Råsbacken.

När Hultsfred blev fulltaligt var det inget snack. Lagets stora och starka försvar stängde igen och det blev seger med 28-23.

- Till slut kom de ingenstans och då började målen trilla in. Vi gjorde fem raka mål och då tappade de orken. De lyckades aldrig hota oss efter det, säger Råsbacken.

Över 30 supportrar från Hultsfred följde med till Eksjö och stöttade laget.

En match återstår och vid seger mot Kalmar har HHF gått igenom serien utan någon förlust.